To Tango της Eλευθερίας με τη Ζωή Τηγανούρια Στα Ελευθέρια Θράκης

Τηγανουρια ΖωηΗ Ζωή Τηγανούρια, με το μοναδικό προσωπικό της στυλ, έχει ήδη διαμορφώσει μία πολυδιάστατη πολυετής  προσωπική πορεία, τόσο ως σολίστ του ακορντεόν όσο και ως μουσικοσυνθέτις. Πατώντας γερά με τα πόδια της στη γη, μας παρουσιάζει το απόσταγμα των εμπειριών της, μέσα από μια   “Γιορτή” με το τίτλο ‘’Libertango-Zoe’’ που  μόνο οι άνθρωποι που μας αγαπούν μπορούν να φτιάξουν. 
Η Ζωή, αγκαλιά με το ακορντεόν της, ακροβατεί με ευελιξία στα ρεπερτόρια, αποδίδοντας τα μέγιστα. Όλα συγκλίνουν φυσικά, πειστικά και αβίαστα. Οι συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια και οι διασκευές της κάνουν παρέα με τους  συνταξιδιώτες της ‘’Γιορτής’’: Ástor Piazzola, Mariano Mores, Carlos Gardel, Ángel Villoldo, Nikolai Rimsky-Korsakov, Μάνος Χατζηδάκις, Μανώλης Χιώτης, Βασίλης Τσιτσάνης, Νίκος Γούναρης, Μιχαλης Σουγιούλ, Κώστας Γιαννίδης .
Η Γιορτή μεγαλώνει προς το τέλος της παράστασης με τα Παραδοσιακά από Μ. Ασία, Βαλκάνια, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Στη μουσική αυτή παράσταση συμμετέχουν οι εξαίρετοι μουσικοί του
” “Zoe’s Sextet” (Μουσικό σύνολο Ζωής Τηγανούρια 6 μουσικοί)
Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν)
Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο)
Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο)
Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα)
Κώστας Κωνσταντίνου (κιθάρα)
Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά)
& ερμηνεύει ο Θάνος Πολύδωρας.

Την παράσταση “ντύνει” με εκπληκτικές χορογραφίες η Σχολή Χορού ‘’Alma Libre’’

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
Σύντομο Βιογραφικό
“Αν ζούσε σε άλλη εποχή, σίγουρα θα ήταν μία από τις Νύμφες της Άρτεμις, καθώς όταν την ακούς μαγεύεσαι.. Η μουσική της περνάει μέσα στο σώμα σου και εκτοξεύει τις αισθήσεις σου στα ύψη…”
Με τα κατάμαυρα μαλλιά της θυμίζει λίγο τις νεράιδες των παραμυθιών. Στον πραγματικό κόσμο είναι η σπάνια περίπτωση γυναίκας σολίστ με ακορντεόν. Είναι επίσης η κλασική περίπτωση Έλληνα καλλιτέχνη με μεγαλύτερη αναγνώριση εκτός παρά εντός Ελλάδας. Oι επιδόσεις της στο εξωτερικό είναι εντυπωσιακές. Συγκίνησε το Βατικανό και έπαιξε στο αρχαίο θέατρο της Ρώμης Stadio Domiziano, βραβεύτηκε στη Φινλανδία, καταχειροκροτήθηκε στη συναυλία της στη Κωνσταντινούπολη, συμμετέχει σε μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες, μουσικές της βρίσκονται σε διεθνής συλλογές όπως το Buda bar…
Γνωστή ως “Zoe” στο εξωτερικό, είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως δηλώνει και η ίδια: “η Μουσική είναι ένα Σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις…”
Ο λόγος, φυσικά για τη Ζωή Τηγανούρια, την Ελληνίδα Θρακιώτισσα συνθέτη και σολίστ του ακορντεόν.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μακρινή Σαμοθράκη, σε οικογένεια παραδοσιακών μουσικών και έχει συνεργαστεί ως συνθέτις και ως σολίστ του ακορντεόν με όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας, αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες (όπως ο James Brown, o Al Di-Meola, Omar Faruk Tekbilek, Zülfü Livaneli, Goran Bregović, Chico Freeman, κ.ά.).
Έχει στη κατοχή της εννέα (9) προσωπικά άλμπουμ, περισσότερες από διακόσιες (200) συνθέσεις στην διεθνή και ελληνική δισκογραφία, – εκατοντάδες ηχογραφήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας