O Συριζα καταγγέλλει θρησκευτικό προσηλυτισμό στα σχολεία!

Η χρήση των προαυλίων σε σχολεία για αθλητικές δραστηριότητες παιδιών των κατηχητικών ενόχλησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εμμονή με την εκκλησία. Και έφτασαν μάλιστα να καταθέσουν και σχετική ερώτηση στη Βουλή, κάνοντας λόγο για… «εισβολή ανορθολογισμού», «σκοταδισμού» και «θρησκευτικού προσηλυτισμού», καθώς και για απόπειρα επιστροφής της θρησκευτικής κατήχησης στα σχολεία!

Στην ερώτηση πρωτοστατεί ο Νίκος Φίλης, καθώς αποτελεί πρωτοβουλία του, και συνυπογράφουν οι Τζούφη Μερόπη, Αναγνωστοπούλου Σία, Βασιλικός Βασίλης, Γκιόλας Γιάννης, Δρίτσας Θοδωρής, Ζουράρις Κώστας, Θραψανιώτης Μανόλης, Λάππας Σπύρος, Μάρκου Κώστας, Μωραΐτης Θάνος, Πούλου Γιώτα, Σκουρλέτης Πάνος, Σκουρολιάκος Πάνος, Συρμαλένιος Νίκος, Φάμελλος Σωκράτης, Φωτίου Θεανώ και Ψυχογιός Γιώργος.

Όπως δε χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ερώτησή τους:

«Πολλά τα παραδείγματα, από την πολτοποίηση των σύγχρονων Προγραμμάτων Ιστορίας, τον εξοβελισμό της Κοινωνιολογίας και της Πολιτικής Παιδείας από το Λύκειο (που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε παράνομη από το ΣτΕ), την έγκριση ημερίδων παραχριστιανικών οργανώσεων, την προώθηση δήθεν εκπαιδευτικού υλικού κατά των αμβλώσεων στα σχολεία (που μετά την κατακραυγή ακυρώθηκε) ή τη σκανδαλώδη συνεργασία της υπουργού Παιδείας με τον άλλο υπουργό και πωλητή αρχαιογνωσίας σε 5χρονα παιδιά, Άδωνη Γεωργιάδη. Τελευταίο επεισόδιο είναι η απόπειρα να επιστρέψει στα σχολεία η θρησκευτική κατήχηση. Αυτό επιχειρείται μέσω της μαζικής παραχώρησης χώρων Δημοτικών σχολείων σε εκκλησίες που έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα (29/9-4/10/2022) με διαδοχικές αποφάσεις τους οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

Με τις αποφάσεις αυτές οι Σχολικές Επιτροπές εισηγούνται θετικά να παραχωρηθούν για όλη την «τρέχουσα» σχολική χρονιά αίθουσες και προαύλια σχολείων, σε ημέρες ή ώρες εκτός καθημερινής εκπαιδευτικής λειτουργίας –π.χ. Παρασκευή απόγευμα ή Σαββατοκύριακο– σε κατά τόπους ιερούς ναούς, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει τον τίτλο «Νεανικές και παιδικές συντροφιές». Στα σχετικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», η περιγραφή του προγράμματος μιλά για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας, μέσα από παιχνίδι, αθλήματα και λοιπές ψυχαγωγικές δραστηριότητες».

Μάλιστα θεωρούν… μέγα έγκλημα το γεγονός ότι δόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποστηρίζοντας ότι υποκρύπτεται… θρησκευτική κατήχηση. Και αυτό γιατί «το φυλλάδιο παραπέμπει σε βίντεο στο youtube με τίτλο «Το κατηχητικό ξεκίνησε», που περιλαμβάνει αναφορές όπως «το κατηχητικό μου» ή «στιγμές χαράς κοντά στον Χριστό», δηλαδή προφανείς αναφορές κατήχησης», όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ζητάνε να παρέμβει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «ώστε να μη δοθεί ή να ανακληθεί η έγκριση από τα σχετικά όργανα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης για την παραχώρηση των σχολικών χώρων σε δραστηριότητες που υποκρύπτουν τη λειτουργία κατηχητικών σχολείων της Εκκλησίας» και να «έρθει σε επαφή με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη να του επιστήσει την προσοχή για την παράνομη προσπάθεια εκ μέρους συγκεκριμένων Σχολικών Επιτροπών του Δήμου του να προχωρήσουν σε δράσεις προσηλυτισμού μέσα στα σχολεία»!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας