Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ομιλία του Παναγιώτη Κριμπά στο Colloquium του ΤΕΦ

Με την παρουσία πολλών Καθηγητών, Φοιτητών και ενδιαφερόμενων για την Ευρωγλωσσολογία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, η ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή, κ. Κριμπά Παναγιώτη, με θέμα «Ευρωγλωσσολογία, Νεοελληνική Γλώσσα και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση».

Ο Παναγιώτης Γ. Κριμπάς -συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων σχετικά με τη γλώσσα, τη μετάφραση και την ορολογία- είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο “Ορολογία, Μετάφραση και Νομικά Κείμενα” στο Τμήμα  Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Προσκεκλημένος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τάλιν , στο Πανεπιστήμιο Vest Τιμισοάρας , στο Πανεπιστήμιο Υιldιz Kωνσταντινούπολης. Έχει διδάξει και/ή δώσει διαλέξεις στη Νομική Σχολή και στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.α., έχει διατελέσει ειδικός και επιστημονικός σύμβουλος σε κρατικούς θεσμούς και έχει πολυετή πείρα ως δικηγόρος και νομικός μεταφραστής.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MA) του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Institut Universitari de Linguistica Aplicada – IULA) του Πανεπιστημίου Pompeu Fabra της Βαρκελώνης (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona) και διδάκτωρ (LLD) του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και τακτικό μέλος πολυάριθμων επαγγελματικών, επιστημονικών και πολιτιστικών εταιρειών, σωματείων και δικτύων.

Το θέμα που ανέπτυξε αφορούσε τον Ευρωπαϊκό γλωσσικό τύπο, τις Ευρωπαϊκές γλώσσες και τις αυτόχθονες,  αλλά και τις  διαχρονικές και γλωσσικά πολυεπίπεδες επιδράσεις της Ελληνικής. Όπως είναι γνωστόν οι διαγλωσσικές επιδράσεις δεν είναι μόνο θέμα γλωσσικό αλλά ταυτόχρονα και κοινωνικοπολιτισμικό.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας