8ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, είναι ένα Εθνικό Δίκτυο αποτελούμενο από 140 Καλλικρατικούς Δήμους, πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ως κύριο στόχο έχει την Προαγωγή της Υγείας των Πολιτών μέσα από την ανάπτυξη Πολιτικών και Δράσεων Υγειονομικής Ενημέρωσης του Κοινού και προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, καθώς και πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος.

Στις 6 και 7 Ιουλίου 2012, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας πραγματοποιεί στην Αλεξανδρούπολη το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριό του με θέμα: «Η Πρόληψη και η Κοινωνική Μέριμνα στην Τοπική Κοινωνία και ο Ρόλος του Ενιαίου Φορέα Υγείας».

Πρόκειται για την 8η κατά σειρά διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και τη 2η στη Βόρειο Ελλάδα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του 2011 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Ιουλίου 2012
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Alexander Beach Spa Hotel, στη Νέα Χηλή Αλεξανδρούπολης και απευθύνεται:

Σε όλους τους Δημάρχους των Καλλικρατικών Δήμων Μελών, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους,
Σε συνεργάτες των Δήμων και των ΝΠΔΔ που πλαισιώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και όλες τις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας των Ο.Τ.Α.,
Στους Τοπικούς Φορείς και τα Στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα,
Στους Επιστήμονες της Υγείας (Ιατρούς, Φαρμακοποιούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Επισκέπτες Υγείας κλπ),
Σε όλους τους Δημότες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους τρόπους πρόληψης των νοσημάτων και τα προγράμματα των Δήμων στο τομέα αυτό.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα εστιάσει κυρίως στους ακόλουθους τομείς:
Πρόληψη Νοσημάτων και Προαγωγή της Υγείας στην Τοπική Κοινωνία
Κοινωνικά Προγράμματα στους Δήμους
Υγιές Περιβάλλον
Τοπικές Πολιτικές για Υγιείς Πόλεις

Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν εκπρόσωποι από το χώρο της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων Υγείας, ενώ η επίκαιρη θεματολογία θα αναπτυχθεί από σημαντικές προσωπικότητες της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιατρούς, επιστήμονες της Υγείας και του Περιβάλλοντος που θα συμμετέχουν ως Ομιλητές.

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων–Προαγωγής Υγείας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.).

Στο Συνέδριο καλούνται να λάβουν μέρος Ιατροί και άλλοι υγειονομικοί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Δημόσιας Υγείας, Λειτουργοί και επισκέπτες Υγείας, καθώς και Φοιτητές των ιατρικών και παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Με τη λήξη του Συνεδρίου θα δοθεί από τη Γραμματεία, πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Εγγραφείτε στο Newsletter μας