71 τα νέα κρούσματα-σε 8 ως 10 χιλιάδες υπολογίζονται στις προσομοιώσεις οι φορείς

Την σημερινή ενημέρωση ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και τις δυνατότητες του για την αντιμετώπιση της κρίσιμης και έκτακτης αυτής κατάστασης.

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του συστήματος υγείας. Παραλάβαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα 650 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΘ».

Αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του συστήματος υγείας, ξεχωριστή αναφορά έκανε στις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία επαναλαμβάνοντας την δέσμευση του πρωθυπουργού «θα γίνουν όσες χρειαστεί».

Στα 71 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 695, ενώ τα εκτιμώμενα κρούσματα μέσω των μαθηματικών μοντέλων που εφαρμόζονται ανέρχονται σε 8 με 10 χιλ συμπολίτες μας, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά την πανδημία του κοροναϊου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα έχει αυξηθεί φθάνοντας τους 17, ενώ σήμερα είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχει λόγος να χαλαρώσουν τα μέτρα τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Αν είχαμε μαγικό ραβδί να σταματούσαμε τον έναν από τον άλλο στα δύο μέτρα για δύο εβδομάδες η εξάπλωση του ιού θα σταματούσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας