60 νέα κρούσματα-9 νέοι θάνατοι-68 συνολικά

Εξήντα νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.673 ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 68.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε από τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων, τα 343 έχουν σχέση με τα ταξίδια από το εξωτερικό ενώ 592 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα
Πρόσθεσε ακόμη πως 92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 20 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένος.
«Μία πανδημια εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την εικόνα της επιδημίας περίπου 2-3 εβδομάδες πριν. Αντιπροσωπεύουν ότι από αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ σημαντικό ποσοστό δεν τα καταφέρνει» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με τη χρήση μασκών υπογράμμισε: «Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου. Από κασκόλ ή μπλούζα ή μαντήλι. Σε δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα».

Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε όμως σαν να τον έχουμε, πρόσθεσε. Αν βγάλω απρόσεκτα το μαντήλι και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής θα υπάρχει πρόβλημα. Ένα τέτοιο κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε».

Σχετικά με την κατά βούληση χρήση φαρμάκων για τον ιό είπε ότι απαιτείται «πολλή προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος, ιδίως αν δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας