Τελικά ποιος ανοίγει το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή;

Σέλμαν. Άλλη μια πονεμένη ιστορία…άλλο ένα εργοστάσιο που κατέβασε ρολά στην ΒΙΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.
Ευτυχώς που δεν θα έχει την τύχη των εκκοκκιστηρίων…που την μια μέρα βρισκόταν ο κροίσος επενδυτής…και την επόμενη αποδεικνυόταν επενδυτής της πεντάρας.
Η ΣΕΛΜΑΝ όμως είναι μαγαζί γωνία …οπότε βρέθηκαν κάποιοι να επενδύσουν σοβαρά…και όχι για να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας για μερικούς μήνες ως επίδοξοι σωτήρες.
Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε προς την προαναγγελία του ανοίγματος του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ την είχε κάνει ο πρωθυπουργός στην τελευταία του επίσκεψη στην Κομοτηνή…και είχε διαμηνύσει στον υπουργό ανάπτυξης να επιταχύνει όσο μπορεί τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες , ώστε ο επενδυτής να μην βρεθεί αντιμέτωπος με τα αργοκίνητα γρανάζια της κρατικής μηχανής.
Από εκεί και πέρα την πορεία των ενεργειών του υπουργείου ανάπτυξης παρακολουθούσαν στενά και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης του νομού μας, διατρανώνοντας έτσι τη σύσσωμη βούληση του λαού της Ροδόπης για επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Μάλιστα πριν μια βδομάδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Χαρίτου είχε εκδώσει και δελτίου τύπου αφού ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 15 ημέρες , ο δρόμος θα είναι ορθάνοικτος για τον επενδύτη.
Μάλιστα οι πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου με επιστολή που απέστειλαν στα ΜΜΕ ευχαριστούσαν το βουλευτή για τις ενέργειες του.
Μετά από λίγες ημέρες ακολούθησε επίσκεψη του κ Στυλιανίδη στον κ Γεωργιάδη , ο οποίος πήρα την ίδια απάντηση που είχε δοθεί και στον κ Χαρίτου. Οσονούπω ο επενδυτής θα έχει ελεύθερα τα χέρια για να λειτουργήσει το εργοστάσιο.
Απορίας άξιον ποιος θα καρπωθεί πολιτικά-σε τοπικό επίπεδο- αυτή την επιτυχία;
Η απάντηση είναι μια.
Όλοι μαζί!
Οσο για την ερώτηση ποιος ανοίγει το εργοστάσιο ; Μα ο επενδυτής.
Μακάρι να υπήρχε και η ίδια πολιτική ομοφωνία και στο θέμα του κλεισίματος του τελωνείου της Νυμφαίας. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει.
Το γιατί …έχει πολλές ερμηνείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας