Στις 18 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η 25η Εμπορική έκθεση “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2018”

Από την Παρασκευή 18 Μαΐου έως και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου ΑΜΘ, στη Βιομηχανική περιοχής της Κομοτηνής, η 25η Πανελλήνια  Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2018” με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και της ΔΕΘ-HELEXPO.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, ενώ θα υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο από και προς την Κομοτηνή ανά μία ώρα.

Αναφορικά με τα εγκαίνια της Έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18.05 στις 19.00, δόθηκε την Τετάρτη 16.05 κοινή συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αντώνη Γραβάνη, τον Διεθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Ποζρικίδη Κυριάκο, και τον Αν. Γενικό Διευθυντή της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τσαξιρλή Αλέξη.

Η φετινή έκθεση επιστρέφει με μεγαλύτερη δυναμική, καθώς φέτος θα φιλοξενήσει 90 εκθέτες, σε σχέση με τους 65 της προηγούμενης διοργάνωσης. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η φετινή έκθεση διαφοροποιείται από προηγούμενες διοργανώσεις, αφού έχει μία κεντρική κατεύθυνση προς τα προϊόντα του αγροκτηνοτροφικού τομέα. Επίσης, ο κ. Μέτιος υπογράμμισε και τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, καθώς με τη συνεργασία αυτή αποκτά η έκθεση ένα σημαντικό θεσμικό εταίρο, που προσθέτει στη διοργάνωση σταθερότητα και συνέχεια. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε, επιπρόσθετα, την πρόθεση των διοργανωτών και θεσπίσουν τη διοργάνωση της έκθεσης στο μήνα Μάιο. Ακόμη, πρόσθεσε πως η ΔΕΘ-HELEXPO, με τη σημαντική συνδρομή της, δίνει στην έκθεση κύρος και αξιοπιστία, αφού με την πολύχροη εμπειρία της στη διοργάνωση εκθέσεων αποτελεί εγγύηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ.  Κυριάκος Ποζρικίδης, δήλωσε πως στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης θα βρεθούν τα εξωστρεφή και καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα της ΠΑΜΘ. Η 25η Έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων της περιφέρειας, στη σύσφιξη των σχέσεων με τις όμορες χώρες, στην προβολή και τόνοση του τουριστικού προϊόντος της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Η ΔΕΘ-HELEXPO εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια μια στοχευμένη περιφερειακή εκθεσιακή στρατηγική, με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και την προβολή, εντός και εκτός συνόρων, των επιχειρήσεων της περιφέρειας. Με την υποστήριξη του επιμελητηριακού και εμπορικού κόσμου, αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα-ποτά, γεωργικά μηχανήματα, έπιπλα, ενδύματα, είδη λαϊκής τέχνης, τουρισμού και διακόσμησης, συνιστούν το εκθεσιακό περιεχόμενο της φετινής διοργάνωσης, που θα καλύπτει μία ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας