30 ως 50 λεπτά η επιπλέον χρέωση για πώληση χρόνου κινητής τηλεφωνίας και paysafecard

Με προμήθεια από 30 έως 50 λεπτά του ευρώ μπορούν να χρεώνουν περίπτερα και μίνι μάρκετ τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας & προπληρωμένων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (paysafecard), αφού δεν υπόκεινται πλέον σε διατίμηση, όπως αναφέρει η Γ.Γ Εμπορίου.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου γνωστοποίησε ότι η ανανέωση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με οποιαδήποτε μορφή δεν υπόκειται σε διατίμηση και ως εκ τούτου το τίμημα για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες εμπορικές και φορολογικές διατάξεις.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και για τις κάρτες paysafe, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

– Χορηγούμενη-

Η εξέλιξη αυτή, που πέραν του ότι ικανοποιεί τον κλάδο καθώς μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών είχε εξαιρετικά χαμηλό κέρδος από τις πωλήσεις των καρτών, δικαιώνει τους περιπτερούχους που είχαν πρωτοστατήσει προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρώντας μάλιστα, από τα μέσα Μαΐου 2018, στην επιβολή προμήθειας 30-50 λεπτών για κάθε κάρτα που διέθεταν. Να σημειωθεί πως ο κάθε λιανοπωλητής μπορεί να ορίζει ελεύθερα την τιμή της προμήθειας.

Σε κάθε περίπτωση, οι περιπτερούχοι οφείλουν να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο του καταστήματος τους ότι πωλούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας με συγκεκριμένη προμήθεια, ενώ είναι υποχρεωτική και η λήψη απόδειξης για την έξτρα χρέωση, η οποία υπόκειται σε ΦΠΑ 24%, διευκρινίζουν οι αρμόδιοι φορείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας