3ος Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας στο ομώνυμο άλσος της πόλης μας. Στη γραμμή της εκκίνησης στάθηκαν 217 αθλητές από όλη την Ελλάδα και από αυτούς οι 213 κατάφεραν να τερματίσουν την απαιτητική διαδρομή των 25 χλμ εντός του χρονικού ορίου των 5:30 ωρών που έθεσε η διοργάνωση.
Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο αθλητής Βογιατζής Δημήτρης από την Καβάλα με χρόνο 2:24:10, δεύτερος ο Σιδερίδης Νίκος επίσης από την Καβάλα με χρόνο 2:26:27 και τρίτος ο Κουρκουρίκης Γιάννης από τη Θεσσαλονίκη με χρόνο 2:30:22. Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Απτσιαούρη Μαρίνα από την Κομοτηνή με χρόνο 3:25:37, δεύτερη η Κατσιάπη Ματίνα από τη Θεσσαλονίκη με χρόνο 3:30:09 και τρίτη η Μαμανίδου Γεωργία από τη Δράμα με χρόνο 3:31:50. Τέλος, στην κατηγορία άνω των 50 ετών πρώτος αναδείχθηκε ο αθλητής Βενετικίδης Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη με χρόνο 2:35:33, δεύτερος ο Αποστολακάκης Απόστολος από την Καβάλα με χρόνο 3:03:26 και τρίτος ο Καμπάκης Γεώργιος από το Μακρύγιαλο Πιερίας με χρόνο 3:03:44.
Τον αγώνα μας τίμησαν και φέτος πολλοί επαγγελματίες αθλητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι ανεβάζουν τον πήχη των επιδόσεων πολύ υψηλά. Το ρεκόρ διαδρομής πάντως δεν καταρρίφθηκε και θα παραμείνει για ένα χρόνο ακόμη η επίδοση του 2011 από τον Αλέξη Γκούνκο με χρόνο 2:18:14. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι στάθηκαν στην εκκίνηση 61 αθλητές από την πόλη μας, οι οποίοι κάνοντας την κατάλληλη προετοιμασία, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στα δύσκολα και τεχνικά μονοπάτια των βουνών μας και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία! Οι 60 από αυτούς τερμάτισαν έγκαιρα, με καλύτερη επίδοση αυτή του Νίκου Σιδηρόπουλου που έκανε χρόνο 2:42:39 καταλαμβάνοντας τη 10η θέση της γενικής κατάταξης. Σημειώνουμε ότι ο συμπολίτης μας Νίκος Σιδηρόπουλος το Σεπτέμβριο του 2012 ήταν ο μεγάλος νικητής του Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου, του παλαιότερου και ιστορικότερου ορεινού μαραθωνίου της χώρας! Επίσης, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, για την πόλη μας ξεχώρισε και η συμμετοχή της Απτσιαούρη Μαρίνας, η οποία κατέλαβε την 1η θέση στις γυναίκες με χρόνο 3:25:37.
Στην αίσια έκβαση του αγώνα συνέβαλε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κομοτηνής με περισσότερα από 20 μέλη της να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Επίσης, στη διεξαγωγή του αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εθελοντές που για ακόμη μια φορά η απαραίτητη συμβολή τους συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ο Σπάρτακος Ροδόπης ευχαριστεί θερμά όλους τους αθλητές που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τον αγώνα. Τα αναλυτικά αποτελέσματα καθώς και φωτογραφίες από εκκίνηση, τερματισμό και διάφορα σημεία της διαδρομής, θα είναι διαθέσιμα στο site μας εντός των επομένων ημερών (www.spartakos-rodopis.gr).
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Νοέμβριο του 2013. Ως τότε το όμορφο ταξίδι στα Ελληνικά βουνά συνεχίζεται! Καλούς αγώνες σε όλους!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας