2 Ιρακινοί με 18 όπλα συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές για τους τρεις ιρακινούς που συνελήφθησαν το Σάββατο στον Έβρο -οι δύο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ο ένας στους Κήπους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν αρκετά όπλα και πυρομαχικά. Οι άνδρες πιστεύεται ότι είχαν προορισμό τη Συρία. Τα στοιχεία τους δόθηκαν σε ξένες υπηρεσίες, ενώ σε βάρος τους δεν είχε εκδοθεί ένταλμα από αρχές τρίτων χωρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το απόγευμα του Σαββάτου έγινε έρευνα σε όχημα στον χώρο στάθμευσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Το όχημα, ένα τροχόσπιτο σύμφωνα με τις αναφορές, ανήκε σε δύο Ιρακινούς και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 18 όπλα και αρκετά πυρομαχικά.

Στην κατοχή ενός εκ των δύο βρέθηκε επίσης ένα καταθετήριο στο όνομα ενός ομοεθνή του, ο οποίος εντοπίστηκε στη συνέχεια στους Κήπους.

Τα στοιχεία των τριών διαβιβάστηκαν σε ξένες υπηρεσίες ώστε να διαπιστωθεί από πού είχαν ξεκινήσει και ποιος ήταν ο προορισμός τους. Πιθανολογείται ότι πήγαιναν προς τη Συρία – οι ίδιοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν λένε το παραμικρό.

Την σε εξέλιξη έρευνα έχουν αναλάβει το Λιμενικό και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σε βάρος των τριών δεν είχαν εκδοθεί εντάλματα από τρίτες χώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας