1919-2019 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

«ΜΑΘΕ ΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΩ»

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνουν τα Ποντιακά Σωματεία Ν. Ροδόπης.

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

19:00 Πορεία από το Ηρώο της Κομοτηνής στο Μνημείο του Μητροπολίτη Χρύσανθου (στην πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου).

20:00 Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Μνημείο του Μητροπολίτη Χρύσανθου (στην πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου) από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Ελάτε να ανάψετε ένα κερί στη μνήμη τους.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλη Μασμανίδη, φοιτητή του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών  του ΔΠΘ.

11:00 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου (στην πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου)

Μετάβαση στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουμε στην  Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που θα γίνει στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 18:30 με ομιλητή τον αγωνιστή Γιάννη – Βασίλη Γιαιλαλί, Ποντιακής καταγωγής, ακτιβιστή και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, προς το Τούρκικο Προξενείο για την επίδοση ψηφίσματος.

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

19:00 Προβολή του βραβευμένου, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ντοκιμαντέρ  του Νίκου Ασλανίδη «Η ΜΠΑΝΤΑ», στην αίθουσα 1 του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου «Μάρτυρες……. 100 χρόνια μετά» του Νίκου Ασλανίδη.

Με εκτίμηση

Ποντιακά Σωματεία Νομού Ροδόπης

Εγγραφείτε στο Newsletter μας