1,6 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ στη Ροδόπη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τέσσερα έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, συνολικού ύψους 1.625.600 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Α. Τοπικά Χωρικά Σχέδια

Τα πρώτα δύο έργα αφορούν στην εκπόνηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων των Δήμων Αρριανών και Ιάσμου και είναι ύψους 559.433 ευρώ και 499.952 ευρώ αντίστοιχα. Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια είναι σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων με τα οποία καθορίζονται το πρότυπο της χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη συνολική χωρική ανάπτυξη και οργάνωση ενός Δήμου.

Β. Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Το τρίτο έργο, ύψους 299.185 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση δύο κτιρίων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής: του κτιρίου διοίκησης και του κτιρίου που στεγάζει την τεχνική υπηρεσία με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών και τα ταμεία. Με το έργο αυτό θα γίνει δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας για τα συγκεκριμένα κτίρια, θα μειωθούν οι λειτουργικές τους δαπάνες και θα καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας