1500 προσφυγόπουλα απο την Ελλάδα θα πάρει η Γερμανία

Την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Γερμανίας στην Ελλάδα εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα του Ελληνογερμανικού Φόρουμ όπου απηύθυνε ομιλία μετά τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη…μάλιστα η κυρία Μέρκελ ανακοίνωσε την αναδοχή έως 1.500 προσφυγόπουλων από την Ελλάδα αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ευθύνη της χώρας μας.
Φυσικά δεν είπε ούτε μισή λέξη για τον Ερντογαν…λες και το τεράστιο κύμα μεταναστών δημιουργήθηκε από μόνο του…χωρίς την παρότρυνση και ανοχή της Τουρκίας…Φταίει απλά η κρίση στη Συρία και στη Λιβύη..
Στην αρχή της ομιλίας της και αναφερόμενη στο μεταναστευτικό η καγκελάριος υπογράμμισε ότι στηρίζουμε την Ελλάδα και συνέχισε λέγοντας: “Η Ελλάδα όταν τη δει κάποιος στον χάρτη είναι η γεωγραφική της θέση που της προκαλεί ειδικές και ιδιαίτερες προκλήσεις. είναι στο άκρο της ΕΕ, τα προβλήματα στη Λιβύη, στον Λίβανο και τη Συρία, τα θέματα των πηγών και θαλασσίων ερευνών τον τελευταίο καιρό… όλα αυτά αφορούν την Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς ανθρώπους που είναι απελπισμένοι και θέλουν να φύγουν και κάποιοι από αυτούς ζητούν άσυλο. Και η Ελλάδα αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για όλη την Ευρώπη. Θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και την πλήρη υποστήριξή μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας