13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, όπου το Γκατζολάκι συνεχίζει να τρυπώνει τη μουσούδα του παντού, να πεισμώνει, να αισιοδοξεί, να χαμογελά, να ελπίζει και να καλεί τον κόσμο σε… θεατρική επανάσταση!

Έτσι, από την Κυριακή 2 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, διοργανώνεται το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι φτάνουν στον ακριτικό Έβρο για να λάβουν μέρος σε έναν θεατρικό διαγωνισμό που στόχο έχει την ανάδειξη του καλού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τη συνεχή βελτίωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος όλων αυτών που, χωρίς οικονομικές απολαβές αλλά με κατάθεση ψυχής, αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο Θέατρο.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου και η Λήδα Πρωτοψάλτη τα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού Φεστιβάλ
Το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, τιμά φέτος δύο εξαίρετους θεατρανθρώπους με σημαντική καλλιτεχνική πορεία: τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου και την ηθοποιό Λήδα Πρωτοψάλτη για το σύνολο της προσφοράς τους στο Ελληνικό Θέατρο.

Το Πρόγραμμα
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας, ώρα 9 μ.μ.
(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο “Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9
Τελετή Έναρξης.
Με αφορμή τα 40 χρόνια του Θεάτρου ΣΤΟΑ, το Φεστιβάλ τιμά τους πρωτεργάτες του για το σύνολο της προσφοράς τους στο Ελληνικό Θέατρο: Θανάσης Παπαγεωργίου (ηθοποιός, σκηνοθέτης) και Λήδα Πρωτοψάλτη (ηθοποιός).
Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού:
“Λόξα και Δόξα” του Γ. Ξανθούλη
από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9
Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου “Θεατροφρένεια”
“Το Έκτο Πάτωμα” του Αλφρέντ Ζερί

ΤΡΙΤΗ 4/9
Θεατρική Ομάδα “Έκφραση” Αλμωπίας
“Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” του Άκη Δήμου

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9
Θ.Ε.Σ.Μ.Α. – Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης
“Ο Επίλογος” του Αλέκου Γαλανού

ΠΕΜΠΤΗ 6/9
Θεατρική Ομάδα “Ληνός” Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου
“Κλέψε λιγότερο” του Ντάριο Φο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9
Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα “Εξ Αμάξης” Θεσσαλονίκης
“Το ταξίδι” του Γιώργου Θέμελη

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Κασσάνδρα” Κασσάνδρειας Χαλκιδικής
“Μοιρολατρία”, διασκευή από το μυθιστόρημα της Π. Δέλτα “Παραμύθι χωρίς όνομα”

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9
Τελετή Λήξης με ένα ειδικό αφιέρωμα στο θέατρο – παράσταση Χοροθεάτρου, από την Ομάδα Χορού BALLETTAN με τη συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ.
Απονομή Βραβείων.

Στην Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει όλες τις συμμετέχουσες παραστάσεις και θα απονείμει τα βραβεία του διαγωνιστικού μέρους, είναι οι ηθοποιοί: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Νεφέλη Ορφανού, Χρήστος Στέργιογλου, Αιμιλία Υψηλάντη, Σπύρος Φωκάς. Η πολύτιμη εμπειρία τους, η αδιαμφισβήτητη αγάπη τους για το θέατρο και η καλλιτεχνική τους συνέπεια, αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για τη σωστή τους κρίση απέναντι στην ευαίσθητη ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.

Τιμές εισιτηρίων: Ημερήσια Είσοδος €4, Παιδικό/μαθητικό/φοιτητικό €2, Άνεργοι/ΑΜΕΑ δωρεάν, Κάρτα Διαρκείας (8 ημερών) €20, Επιτροπή Κοινού €15.

Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας
σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Δήμο Ορεστιάδας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας