Χάθηκε βαρύς οπλισμός απο μονάδα της Λέρου

“Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).
Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.”

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απογραφή καταγράφηκε η έλλειψη δύο αντιαρματικών, χειροβομβίδων και πυρομαχικών.
Σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά ‘oπλα κι αυτό δείχνει ότι πιθανότατα υπήρξε συνεργασία μέσα από τη μονάδα.

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια, το ένα είναι της κλοπής από ξένες δυνάμεις, το οποίο παραδόξως δεν είναι το πιο ανησυχητικό. Το έτερο είναι της κλοπής από εγχώριους παίχτες κι εκεί ανοίγονται δύο βασικά υποσενάρια, αυτό της κλοπής για πώληση από παρεμπόρους και το άλλο της κλοπής για χρήση από κυκλώματα της νύχτας από τρομοκρατικές οργανώσεις.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας