Τεχνική σύσκεψη για έργα ΕΣΠΑ στην Καβάλα

Τεχνική σύσκεψη με θέμα τα εκτελούμενα και σχεδιαζόμενα προς ένταξη στο ΠΕΠ ΑΜ-Θ έργα για τον Δήμο Καβάλας πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Ιουλίου 2012 στο Δημαρχείο Καβάλας, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πολιτισμού Κώστα Παπακοσμά, των Περιφερειακών Συμβούλων Γιώργου Γερομάρκου και Μάκη Παπαδόπουλου, του Προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Βασίλη Πιτσινίγκου, με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Θόδωρου Μουριάδη, όπως και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων καθώς επίσης και η σχεδιαζόμενη πρώτη τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης Καβάλας.
Με το πέρας της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης με τον κ. Γρανά και τον κ. Σιμιτσή επισκέφθηκαν το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας όπου εκτελείται το έργο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ». Πρόκειται για έργο ολοκληρωμένης ανακαίνισης και αλλαγής διαρρύθμισης του κτιρίου που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο, καθώς και για την ανέγερση νέου κτιρίου όπου θα στεγαστούν 26 νέες αίθουσες διδασκαλίας, νέο γυμναστήριο και χώροι στάθμευσης, συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ και σύμβασης 1.897.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ν. Καρβάλης όπου εκτελείται το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ». Ο Σταθμός θα φιλοξενεί 14 βρέφη και 28 νήπια και θα διαθέτει μεταξύ άλλων: διαδραστική αίθουσα μάθησης, αίθουσες απασχόλησης και ύπνου βρεφών, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, λουτρό βρεφών, κουζίνα, τραπεζαρία, όπως και χώρο ελεύθερων δραστηριοτήτων. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.560.000 ευρώ και σύμβασης 682.000 ευρώ.
Επίσης, έγινε επίσκεψη στον χώρο παρέμβασης του Παλαιού Μεντρεσέ στις Καμάρες, έργο για το οποίο εκπονείται μελέτη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, στα πλαίσια του ΟΣΑΑ. Από τον Δήμο Καβάλας σχεδιάζεται η επανάχρησή του ως χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Γιαννακίδης ανακοίνωσε ότι στις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ Γιάννη Τσακλίδη, με στόχο να εξεταστούν όλα τα έργα που εκτελεί η Εγνατία Οδός. Έδωσε δε έμφαση στην άρση των όποιων εκκρεμοτήτων αδειοδότησης και την ολοκλήρωση της μελέτης του κλειστού αυτοκινητόδρομου Καβάλας, καθώς αποτελεί εμβληματικό έργο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στη σύσκεψη, όπως είπε, θα τεθούν επί τάπητος και οι κάθετοι άξονες της Ξάνθης, τα έργα της ΠΕ Έβρου Αρδάνιο Μάνδρα και Μάνδρα – Ψαθάδες, όπως και η μελέτη του αυτοκινητόδρομου Δράμας – Καβάλας.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας