” Συμβιβασμός στον έρωτα;;”

Έρωτας..μία λέξη ηχηρή που δε χωράει σε καλούπια. Και όμως κάποιοι την στριμώχνουν και τη μπερδεύουν με ανούσιες γνωριμίες και περιστασιακές σχέσεις ενθουσιασμού. Ο αληθινός έρωτας όμως δεν κρύβεται ούτε συμβιβάζεται. Δε γνωρίζει από λόγια , μόνο από πράξεις, δε ξεθωριάζει και απεχθάνεται τις ξενέρωτες καταστάσεις.

Δυστυχώς η εποχή μας πάσχει από έλλειψη έρωτα και ρομαντισμού. Οι νέοι έχουν μπερδέψει τα αυγά με τα πασχάλια. Πιστεύουν πως το να γραπωθούν από μία σχέση, ακόμη και αν αυτή δεν τους δίνει αυτά που ζητάνε και έχουν ανάγκη, θα τους δώσει ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Λάθος μέγα λάθος.. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που νιώθουν όντως και συναντούν τον έναν μοναδικό και μεγάλο έρωτα, στη θύελλα του τους παρασύρει και κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν. Αλλά τι γίνεται όταν ο άλλος δε νιώθει το ίδιο;; ποιος είναι ο ρόλος της ανταπόκρισης σε όλο αυτό; και στην αίσια κατάληξη του παραμυθιού;;

Η αμοιβαιότητα λοιπόν, σε μία σχέση είναι το άλφα και το ωμέγα. Το ίδιο ισχύει και με τις υποχωρήσεις. Είναι πολύ βασικό ένα ζευγάρι να κάνει πίσω να συμβιβάζεται και να ξέρει να κάνει υπομονή. Διότι δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει αγάπη δίχως πείσματα βρε παιδιά. Και πως αλλιώς να επιβιώσεις;;

Σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχουν και τα όριά τους. Ναι μεν να είσαι υποχωρητικός αλλά ταυτόχρονα να ξέρεις να διεκδικείς όσα σου αναλογούν. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα.. είναι να είσαι σίγουρος για την ποιότητα των συναισθημάτων σου και του συντρόφου σου.

Μην μένετε εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις που δε σας ευχαριστούν. Μην συμβιβάζεστε όσο είστε ακόμη νέοι και δεν έχετε υποχρεώσεις. Μην αρκείστε στον σχεδόν έρωτα , εδώ δεν πρόκειται για τσάι και συμπάθεια , πρόκειται για κάτι που αν συμβεί με το σωστό άτομο δύναται να σας αλλάξει τη ζωή και την οπτική που τη βλέπατε ως τώρα. Να σας χαρίσει μία φωτεινή νότα στην καθημερινότητά σας.

Συμπερασματικά, εντάξτε στη ζωή σας όλα εκείνα τα πρωτόγνωρα συναισθήματα και αφήστε πίσω εκείνα που σας αφήνουν. Ζήστε στο ζενίθ την κάθε σας στιγμή κάντε τρέλες γίνετε τολμηροί , οι συμβιβασμοί σε αυτά τα θέματα είναι για εκείνους που δε ξέρουν να αγαπούν , όχι τους άλλους.. αλλά τον εαυτό τους. Τους αδύναμους !

_ Ερωτευτείτε παιδιά γιατί χανόμαστε –

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας