Σκοτώθηκε και δεύτερος ρώσος στρατηγός στο Χάρκοβο

Δεύτερος κορυφαίος Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε στις μάχες γύρω από το Χάρκοβο, στην Ουκρανία, όπου μαίνεται η ρωσική επίθεση για 13η ημέρα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, νεκρός είναι ο ανώτατος διοικητής του ρωσικού στρατού, Βιτάλι Γερασίμοφ. Σύμφωνα με πηγή, στην ίδια περιοχή σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και άλλοι Ρώσοι αξιωματικοί.

Το υπουργείο Άμυνας στης Ουκρανίας μετέδωσε και μία συζήτηση δύο Ρώσων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας να συζητούν το θάνατο του στρατηγού Βιτάλι Γκερασίμοφ και να εκφράζουν παράπονα για την ασφάλεια των επικοινωνιακών στην ουκρανική επικράτεια.

Ο Γερασίμοφ ήταν στρατηγός, αρχηγός του επιτελείου στρατού και πρώτος υποδιοικητής της 41ης Στρατιάς της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.

Είχε συμμετάσχει στον δεύτερο πόλεμο στην Τσετσενία και σε ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Πρόκειται για τον δεύτερο Ρώσο ανώτερο διοικητή που σκοτώνεται στην εισβολή στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε τον θάνατο του στρατηγού Αντρέι Σουκοβέτσκι.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας