Σημεία τοποθέτησης Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης σε τηλεδιάσκεψη για την πορεία της πανδημίας υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Η πορεία της πανδημίας στην ΠΕ Ροδόπης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί απασχόλησαν ως θέμα τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νικόλαου Τσαλικίδη και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας.
«Η ΠΕ Ροδόπης στάθηκε έμπρακτα δίπλα στον πολίτη με κάθε τρόπο εν μέσω πανδημίας και συνεχίζει, ενημερώνοντας και προλαμβάνοντας για την καλύτερη δυνατή ασφάλειά του. Στα πλαίσια ενίσχυσης των τοπικών δομών πρωτοβάθμιας υγείας, διαμέσου του ΕΣΠΑ, διατίθεται κατάλληλος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στηρίζοντας το έργο τους.
Πέρα από την υγειονομική κρίση, η περίοδος της πανδημίας έχει επιφέρει πρωτόγνωρες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Ζήτημα μείζονος σημασίας αποτελούν οι πληγείσες επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας μετά την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας τους και η στήριξή τους με προγράμματα εθνικής εμβέλειας. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ:
1. έχοντας εξασφαλίσει επιχορήγηση έως 90 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, στηρίζει ήδη τις επιχειρήσεις της με το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης καθώς μάλιστα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες χρηματοδοτήσεις τόσο για επενδυτικά σχέδια έρευνας και καινοτομίας όσο και για την επιπρόσθετη ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων,

2. Θα χρηματοδοτήσει 161 νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που επιλέγουν να επενδύσουν στον τόπο μας, προσφέροντας τους οικονομική στήριξη με πόρους ΕΣΠΑ ύψους 18.157.475 ευρώ. Ένα σημαντικό σχέδιο εξέλιξης για την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού τομέα,
3.Επιπλέον ώθηση στην επιχειρηματικότητα αυτή την κρίσιμη περίοδο, παρέχεται και με την υλοποίηση του προγράμματος CLLD LEADER από την Αναπτυξιακή Ροδόπης που στηρίζει την ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων σε Ροδόπη και Ξάνθη», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τσαλικίδης.
Τέλος, έθιξε τη σημαντικότητα της ανταπόκρισης των πολιτών στην τήρηση των μέτρων, παροτρύνοντας τους πολίτες να επιμείνουν ενάντια στον κορονοϊό και τη πιθανή διασπορά του. «Φέτος, η πανδημία του κορονοϊού ανατρέπει τα σχέδια των ανθρώπων την περίοδο των εορτών. Παρά το κλίμα των Χριστουγέννων, οφείλουμε να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα φροντίζοντας για το καλό όλων. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνουμε υπεύθυνα τον κίνδυνο για καθένα από εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με την προσδοκία να νικήσουμε τη μάχη της πανδημίας».

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας