Σεξιστικό σχόλιο Μειμαράκη όσο αφορά τις γυναίκες υποψήφιες για τη βουλή

Και ενώ τις 2 τελευταίες ημέρες όλη η Ροδόπη συζητά για τις 6 δικογραφίες που αφορούν τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και στάλθηκαν για περαιτέρω έρευνα στη βουλή….αυτός διορίσθηκε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ποιός τον διόρισε ; Ο επικεφαλής τους ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης και πρώην πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος βρίσκεται στην Κομοτηνή στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θράκη για τις ευρωεκλογές.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης μιλώντας στην κωμόπολη του Ιάσμου…αφού έπλεξε το εγκώμιο του Ευριπίδη Στυλιανίδη…διαβεβαίωσε το ακροατήριο πως ο Ροδοπίτης πολιτικός ,θα κατέχει υπουργείο στην προσεχή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το θέμα δεν έκλεισε εκεί όμως….αφού η αναφορά του κ Μειμαράκη συνεχίσθηκε και για το υπόλοιπο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νεας Δημοκρατίας ….αφού είπε  πως οι γυναίκες επιλέγονται σ αυτό , για να το κοσμούν!

Φυσικό επακόλουθο η άμεση  αποχώρηση της Βουλας Ελευθεριάδου  η οποία συνόδευε τον κ Μειμαράκη στην επίσκεψη του στον Ιασμο , τιμώντας τον και ως πρώην πρόεδρο της ΝΔ αλλά και ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου… Εκείνος όμως δεν όχι μόνο δεν την τίμησε…αλλά στο πρόσωπο της απαξίωσε και όλο το γυναικείο φύλλο. Παρούσα και το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μάγδα Γιαμουστάρη η οποία όμως δεν αντέδρασε.

Βέβαια το κομματικό κλίμα είχε στραβώσει ήδη από την ομιλία του Σαββάτου του κ Μειμαράκη στην Αλεξανδρούπολη όπου μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση χαρακτήρισε τους κ Μέτιο και Τοψίδη ως στελέχη του ιδίου κόμματος…και όποιος από τους δύο επιλεγεί για να ψηφιστεί είναι το ίδιο για την Νέα Δημοκρατία.

Όσο αφορά την περίπτωση του κ Στυλιανίδη…είναι το δεύτερο επαναλαμβανόμενο κρούσμα…μια που μια από τα ίδια είχαμε και στην επίσκεψη του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή του νεώτερου.

Ήδη δημιουργείται μέγα θέμα εντός της Νέας Δημοκρατίας….η οποία φαίνεται να έχει δυο γραμμές….Την πρώτη του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτσάκη….ο οποίος κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Ξάνθη…είχε πει…πως θέλουμε γυναίκες…πιστεύουμε σ αυτές…και η δεύτερη γραμμή του κ Μειμαράκη  κατά τον οποίο είναι χρήσιμες απλά ως διακοσμητικές.

Το μέγα θέμα είναι όμως άλλο. Η Νέα Δημοκρατία…βγάζει έντονα την εικόνα πως δεν είναι δημοκρατικό κόμμα….σεξιστικές απόψεις…διορισμοί εκ των προτέρων …, και αποκλεισμοί…..δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία…αλλά παραπέμπουν σε εποχές κοτζαμπασισμού.

Κρίμα για τον αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγή νοοτροπίας και μια νέα Ελλάδα…Κρίμα

Δ.Κ.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας