“Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2014”.

Ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 4 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 θα υποβάλλονται στη Διεύθυνσή μας (Στίλπωνος Κυριακίδη 91, 1ος όροφος) αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2014.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 10 και 11 Μαΐου 2014 για τα επίπεδα:
α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
γ) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική. Εξετάσεις σε αυτά τα επίπεδα θα γίνονται σε Ανατολική & Δυτική Θεσσαλονίκη, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνα, Πειραιά, Ιωάννινα και Ηράκλειο.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
•Αίτηση (μηχανογραφικό δελτίο), στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα για τα οποία επιθυμεί να εξετασθεί ο υποψήφιος.
•Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους.
•Ένα παράβολο δημοσίου (e-paravolo- εκδίδεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr), όπως προβλέπεται στην αρ. 56613/ΚΒ/2010 (ΦΕΚ 753Β) Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα:
α. των 60 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Α (Α1-Α2),
β. των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β (Β1-Β2),
γ. των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ (Γ1-Γ2).
Προσοχή: Η πληρωμή του e-paravolo γίνεται στις τράπεζες και ΕΛΤΑ δυο ημέρες νωρίτερα, με πιστωτικές κάρτες πιστοποιημένων χρηστών του taxisnet την ίδια ημέρα.
•Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού. Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ. Αλλοδαποί υποψήφιοι, που φοιτούν στην Α/βαθμιας, Β/θμια ή Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας, μπορούν να προσκομίσουν, αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
•Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από τις κατά τόπους επιτροπές συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Οι υποψήφιοι με ειδικές δεξιότητες θα πρέπει να ενημερωθούν ως προς τη δυνατότητα απαλλαγής τους σε κάποια ενότητα ανάλογα με την πάθησή τους. Επισημαίνεται ότι:
α) Οι συνυποβαλλόμενες από τους ανωτέρω υποψηφίους ιατρικές γνωματεύσεις ή οι διαγνωστικές εκθέσεις περί μαθησιακής δυσκολίας θα πρέπει να είναι πρωτότυπες ή ακριβή αντίγραφα και θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι μεν πρώτες από δημόσια νοσοκομεία οι δε δεύτερες από Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες Πιστοποίησης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών του Υπουργείου Υγείας ή από ΚΕΔΔΥ.
β) Στους υποψηφίους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ακοής, γραφής ή κινητικότητας δύνανται, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να ορίζονται από την οικεία Διεύθυνση του Υπουργείου, «βοηθοί εξέτασης», έργο των οποίων είναι η παροχή της απαιτούμενης προς αυτούς βοήθειας.
γ) Στους υποψηφίους με προβλήματα όρασης παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσης των θεμάτων και των απαντητικών εντύπων σε γραμματοσειρά μεγέθους της επιλογής τους ή δυνατότητα εξέτασής τους με θέματα σε μορφή Braille.
Οι υποψήφιοι που έχουν δικαίωμα σε κάποια από τις προαναφερόμενες διευκολύνσεις, θα πρέπει να τη δηλώσουν χειρόγραφα στην αίτησή τους .

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΧΤΣΗΣ

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας