Ο Χ.Μέτιος να διορθώσει άμεσα την κατάσταση στον ΔΕΣΜ-ΟΣ.

Ο ΔΕΣΜ-ΟΣ δεν είναι μια οποιαδήποτε εταιρία της περιφέρειας όπου ο καθείς μπορεί να καταλαμβάνει μια θέση … επειδή του τάχθηκε προεκλογικά ή επειδή είναι κολλητός κάποιου, έστω και αν διαθέτει τα τυπικά προσόντα.
Δόξα το θεό υπάρχουν αναρίθμητες θέσεις για τέτοιου είδους ανταμοιβές.
Ο ΔΕΣΜ-ΟΣ είναι ένα από τα μεγάλα αναπτυξιακά εργαλεία της περιφέρειας …. «Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ ΑΜΘ – Οικονομική Συμβουλευτική» το πλήρες όνομα ….και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια της Α.Μ.Θ λειτουργεί ως Ενδιάμεσος Φορέας, με σκοπό την ανάληψη και διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων.
Γνώστη εκ των προτέρων η κόντρα Χ.Μέτιου και επιμελητηρίων τα οποία προεκλογικά τάχθηκαν όπως ήταν φυσικό υπέρ του Χ. Τοψίδη (προέδρου του επιμελητηρίου Έβρου).
Φως Φανάρι πως η διοίκηση της ΔΕΣΜ-ΟΣ δεν θα ήταν μια εύκολη διαδικασία για την περιφέρεια. Η πολιτική κόντρα θα συνεχιζόταν και εκεί….με ακόμα μεγαλύτερη ένταση …μια που τα επιμελητήρια θα «έπαιζαν εντός έδρας» ως πιο έμπειρα σε θέματα ανάπτυξης.
Τι θα έκανα αν ήμουν περιφερειάρχης; Θα τοποθετούσα ως πρόεδρο της εταιρίας κάποιον καθαρά τεχνοκράτη μη πολιτικό πρόσωπο. Θα έκοβα με μιάς κάθε διάθεση της αντιπολίτευσης να μεταφέρει την πολιτική κόντρα στον ΔΕΣΜ-ΟΣ …αλλά ταυτοχρόνως θα είχα για διοίκηση έναν άνθρωπο που θα είχε περισσότερη γνώση για την ανάπτυξη … απ ότι τα επιμελητήρια (μια και αυτά κάποιον τρίτο συμβουλεύονται για να αποκτήσουν αυτή τη γνώση.
Ο περιφερειάρχης μας το είδε όμως το θέμα από άλλη οπτική γωνία… και τοποθέτησε στη θέση του Προέδρου…ίσως το πιο έμπιστο του πρόσωπο.
Η μάχη είχε ξεκινήσει και το αποτέλεσμα ήταν γνωστό …τα αναπτυξιακά σχέδια θα βάλτωναν αφού δεν θα μπορούσε να υπάρξει κοινή συνιστάμενη.
Μ αυτά και μ αυτά φτάσαμε στο σημείο τα επιμελητήρια να «ανατρέψουν» την πρόεδρο…. και να τοποθετήσουν δικό τους άνθρωπο….ενώ η οριστική λύση θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες…όπου προσέφυγε η περιφέρεια.
Και ρωτώ …είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει η εταιρία που διαχειρίζεται τις αναπτυξιακές τύχες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Α.Μ.Θ.; Και μάλιστα σε μια εποχή όπου ακόμα και το τελευταίο ευρώ έχει αξία; Σε μια εποχή που λόγω κοροναιού η περιφέρεια μας απειλείται με οικονομική καταστροφή;
Για το καλό όλων επιβάλλεται να πέσουν οι τόνοι… να βάλουν και οι 2 πλευρές μπόλικο νερό στο κρασί τους …και να προτάξουν το συμφέρον της επιχειρηματικότητας και του τόπου.
Και στο κάτω κάτω της γραφής την κ Ιωαννίδου την έχουν δει οι Ροδοπίτες σε ένα σωρό μέρη ως πρόεδρο εδώ και χρόνια . Έχει κριθεί ήδη από το λαό για την αποτελεσματικότητα της. Ας διευκολύνει η ίδια τον κ Μέτιο και ας αποχωρήσει. Δεν θα πρόκειται για ήττα κανενός…αλλά για νίκη της σύσσωμης προσπάθειας για ανάπτυξη.

Δ.Κ.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας