Ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής εκοψε την βασιλόπιτα του

0

1

2

3Ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου σε μια πανηγυρική συνεστίαση και σε μια κατάμεστη αίθουσα έκοψε για άλλη μια χρονιά την καθιερωμένη βασιλόπιτα σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε συνεργασία με τον Όμιλο ROTARACT Κομοτηνής, ενώ παρευρέθηκαν και οι πρόεδροι του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής Ροδόπη, του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης και του Ομίλου ROTARACT Ξάνθης. Οι ροταριανοί δραστηριοποιούνται στην Κομοτηνή από το 1954. Με τη δράση τους αυτή δεν προσφέρουν μόνο ποικίλο ανθρωπιστικό έργο, αλλά προβάλλουν σε κάθε ευκαιρία την πόλη της Κομοτηνής μέσα από το Διεθνές Ρόταρυ, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις του κόσμου.
Πέρα όμως από την ανθρωπιστική του δράση, ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής στηρίζει ενεργά και προβάλλει κάθε επιτυχημένη επιχειρηματική προσπάθεια στο Ν. Ροδόπης. Στο πλαίσιο αυτό για το έτος 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε να απονείμει Αριστείο Επιχειρηματικής Δράσης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. κ. Δημήτριο Πολιτόπουλο. Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη ζυθοποιία, που παράγει τη γνωστή μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ, έχει την έδρα και το εργοστάσιο παραγωγής της στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής. Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής Μενέλαος Συκάκης απονέμοντας το βραβείο στον κ. Πολιτόπουλο τόνισε ότι η επιλογή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού για πολλά χρόνια η συγκεκριμένη εταιρεία με επιμονή, ποιότητα και συνεχή αγώνα κατάφερε να γίνει μια δυναμική επιχείρηση που η εμβέλειά της ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια όχι μόνο της Θράκης αλλά και της Ελλάδας, γι’ αυτό και στο πρόσωπο του κ. Πολιτόπουλου ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής τιμά τον Έλληνα επιχειρηματία που πολεμά με επιτυχία ενάντια στην κρίση.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Πολιτόπουλος ευχαρίστησε θερμά το Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής για την τιμητική αυτή διάκριση. Με την ευκαιρία αυτή μάλιστα έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και επεσήμανε ότι σημαντικό μέρος της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας οφείλεται στη στήριξη και την αγάπη της τοπικής κοινωνίας. Με την ευκαιρία μάλιστα αυτή ο κ. Πολιτόπουλος παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό της Κομοτηνής το νέο προϊόν της εταιρείας, το νέο αναψυκτικό TUVUNU, που δεν είναι τίποτε άλλο από το παραδοσιακό τσάι του βουνού της οροσειράς της Ροδόπης. Ένα τοπικό προϊόν που γίνεται μια καινοτόμα επιχειρηματική πρωτοβουλία, διεθνώς κατοχυρωμένη. Μάλιστα οι ροταριανοί είχαν την ευκαιρία να γευτούν πρώτοι το νέο αυτό προϊόν, πριν ακόμη κυκλοφορήσει στην αγορά.
Η πανηγυρική συνεστίαση συνεχίστηκε με τον κεντρικό ομιλητή, τον κ. Γεώργιο Επαγγέλη, χειρουργό ορθοπεδικό-τραυματιολόγο. Ο κ. Επαγγέλης αναφέρθηκε στις συχνότερες μορφές ορθοπεδικών προβλημάτων και παθήσεων που παρουσιάζει ο άνθρωπος στις διάφορες φάσεις της ηλικίας του. Με εύληπτο και κατανοητό τρόπο παρουσίασε μέσα από παραδείγματα τρόπους καθημερινής ορθής πρακτικής για την πρόληψη ορθοπεδικών προβλημάτων (πχ ποια είναι η σωστή στάση του σώματος όταν εργαζόμαστε με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή). Επίσης έγινε ειδική αναφορά το σημαντικό πρόβλημα της οστεοπόρωσης που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες.
Η πολύ όμορφή βραδιά ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας που ήταν χειροποίητη δημιουργία της κυρίας Ουρανίας, συζύγου του προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Συκάκη Μενέλαου. Τυχερός αναδείχτηκε ο ροταριανός Χαριτόπουλος Αθανάσιος αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι, αφού όλοι ανεξαιρέτως έλαβαν ένα αναμνηστικό δώρο δια χειρός και πάλι της κυρίας Ουρανίας, η οποία υπήρξε κατά γενική ομολογία άξια οικοδέσποινα.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας