Ομιλία του Χάρη Μιχαλόπουλου στο Επιστημονικό Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.

Την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα μιλήσει ο κ. Χαρίλαος Μιχαλόπουλος, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Λατινική Φιλολογία» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα «Νεοελληνικές μεταφράσεις έργων του Οβιδίου στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Νέο Προκάτ) από τις 18:00 έως τις 20:00 και είναι ανοικτή στα μέλη ΔΕΠ, τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Δ.Π.Θ., και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Ο Χάρης Μιχαλόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Leeds, του οποίου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 2006 με θέμα διατριβής “Ovid’s Heroides 4 and 8. A commentary with introduction”.

Από το 2007 έως και σήμερα διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στο Πανεπιστήμιο του Exeter και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει συγγράψει την επιστημονική μονογραφία: Μύθος, γλώσσα και φύλο στο Corpus Priapeorum (2014), αλλά και τις μονογραφίες Ρωμαϊκή Ερωτική Ελεγεία (2015), Ρωμαϊκή Λυρική Ποίηση: Οράτιος Carmina (2015), Ρωμαϊκό Έπος. Βεργίλιος, Αινειάδα – Οβίδιος, Μεταμορφώσεις (2015), Lego, legis, legit: Βασικό Λεξιλόγιο της Λατινικής (2016) και Ανθολογία Λατινικής Ερωτικής Ποίησης (2018) σε συνεργασία με τον Α.Ν. Μιχαλόπουλο. Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια. Τέλος, ο κ. Μιχαλόπουλος διαθέτει αξιόλογο μεταφραστικό αλλά και λογοτεχνικό έργο.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας