ΟΕΒΕΣ Ροδόπης προς υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών

Δυο διαδοχικές τηλεδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του ΔΣ της ΠΟΕΣΕ, όπου συμμετείχε ως μέλος του  ΔΣ της Πανελληνίας Ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ Βαφειάδης Ανέστης , την Τρίτη 19/1/2021 με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.Άδωνη Γεωργιάδη και την Τετάρτη 20/1/2021 με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Χρήστο Σταικουρα και τους Γενικούς Γραμματείς Οικονομικής & Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου κ. Τριαντοπουλο και κ.Πετραλιά.

Στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων τέθηκαν θέματα όπως η περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προβλήματα που έχουν προκύψει με το τραπεζικό σύστημα, άμεση ανάγκη ένταξης του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ, διατήρηση στήριξης για ενοίκια και μετά τον 2/2021,η βελτίωση του προγράμματος των θερμαντικών σωμάτων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το θέμα της επανεκκίνησης του κλάδου με όρους βιωσιμότητας και ασφάλειας για όλους μας.

Σε σχέση με την τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οικονομικών αναφέρθηκε η διαμορφωμένη κατάσταση στον Κλάδο, το παρατεταμένο lock-down, η έλλειψη ρευστότητας και η στήριξη του Κλάδου για την επανεκκίνηση του. Ζητήθηκε χρηματοδότηση, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, κούρεμα και ρύθμιση των οφειλών από χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, επανένταξη στις 120 δόσεις, δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένου με το POS.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και κατάθεση και  των άνω προτάσεων ο κ. Υπουργός έκλεισε λέγοντας:

<<Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου και θα αναλάβουμε πρόσθετες πρωτοβουλίες για την στήριξη του>>.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας