Μεϊμαράκης: O Τσίπρας δραπετεύει. Θα λάβουμε την διερευνητική εντολή

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας οτι “στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα, ενώ αναφορικά με την διενέργεια πρόωρων εκλογών επισήμανε οτι η ΝΔ “θα λάβει την διερευνητική εντολή”, εκφράζοντας και την αισιοδοξία του για νίκη.

“Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του. Δεν εξέπληξε κανέναν, μόνο τους υπουργούς του. Δεν μας αιφνιδίασε ο Πρωθυπουργός.

Το περιμέναμε. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι ήδη έτοιμα. Είμαστε πανέτοιμοι για την εκλογική μάχη. Tις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που παραδίδουν τελικά την εντολή

Κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο ο κ. Τσίπρας παρέδωσε την εντολή. Μη ηθική και έντιμη η στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στους εταίρους.

Είναι λίγο πονηρούλης, ψευτράκος, τακτικιστής, ωστόσο παραμένει συμπαθής. H Νέα Δημοκρατία θα λάβει την εντολή, θα την χρησιμοποιήσει, θα την αξιοποιήσει.

Η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει τα περιθώρια της διερευνητικής εντολής για να βρεθεί λύση απο την παρούσα Βουλή. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση ο Τσίπρας; Είναι πιθανότερο ότι ο κ. Καμμένος δεν θα μπει στη Βουλή.

Αλαζονική η ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου, που ακούγεται για τις εκλογές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει τις εντολές και κατά τη γνώμη μου αυτό θα κάνει.

Αν τηρηθεί η διαδικασία, έχουμε μπροστά μας 10 μέρες. Πόθεν προκύπτει το 20 Σεπτέμβρη; Γιατί τόση αλαζονεία; Στην περίπτωση που εμείς είμαστε πρώτοι, ο κ. Τσίπρας θα συμπορευτεί μαζί μας σε ένα minimum πρόγραμμα;

O κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του. Πιθανόν οι νέες εκλογές μπορεί να μας πάνε και σε νέο μνημόνιο.

Θέλω ο ελληνικός να ξέρει πόσο τυχοδιωκτική πολιτική είναι η παρούσα κίνηση. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε οι εκλογές να είναι η τελευταία λύση.

Αν γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και πιστεύω πως θα την πάρει. Σκοπεύω να συναντηθώ με τον κ. Θεοδωράκη και την κα Γεννηματά. Αύριο συγκαλούνται τα όργανα του κόμματος.

Θα έπρεπε να συγκληθεί η ολομέλεια της Βουλής. Το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε πολύ από όσα έχουν συμφωνηθεί.

Στις εκλογές θα φανεί η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του Τσίπρα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η οικονομία και το μνημόνιο. Η κυβέρνηση τα έχει διαλύσει όλα, σε παιδεία, υγεία, ιδιωτικοποιήσεις.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πράγματι πετύχει, δεν θα υπήρχε λόγος να πάει σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας παραιτείται, παραδίδει τα όπλα.

Οι πολίτες έζησαν τη διάλυση της χώρας 7 μήνες τώρα, γι’ αυτό θα μας εμπιστευθούν.”, είπε ο Μείμαράκης.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας