Κάτω του 3% ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές στην Ροδόπη που ήταν ροζ στις εθνικές

Είναι δυνατόν ένα κόμμα που πριν 3 μήνες κατάφερε να βάψει ροζ τον μοναδικό νομό  ανά την επικράτεια…να πέφτει σε ποσοστό κάτω του 3%;

Κι όμως είναι…..αφού ο παντοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης για τον οποίο μιλούσε όλη η χώρα έγινε ρεζίλι των σκυλιών καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το εξευτελιστικό 2,62 %.

Παγκόσμιο ρεκόρ απωλειών ψήφων το -30% που κατάφερε.

Τι μάθαμε; Πως ΣΥΡΙΖΑ στη  Ροδόπη χωρίς τους μειονοτικούς του ψηφοφόρους …δεν υπάρχει….κι αν υπήρχε δεν θα έμπαινε καν στη βουλή…θυμίζοντας εποχές Κύρκου που γυρόφερνε πάντα στο εκλογικό όριο του 3%.

Ούτε το ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάτι από την ανάσταση του αφού το 8,92% είναι πολύ πιο κάτω των φιλοδοξιών.

Αντιθέτως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προτίμησαν να ψηφίσουν τα δυο δεξιά ψηφοδέλτια,  κυρίως πήγαν στο “νόμιμο” του Μέτιου … αλλά  υπήρχε ροή και προς  το “αντάρτικο” του Τοψίδη.

Εντελώς άλλα τα δεδομένα στο δήμο Κομοτηνής όπου τα πράγματα συνέβησαν ακριβώς αντίθετα…όπου το 8.92 % του περιφερειακού ΠΑΣΟΚ και το 2,62% του περιφερειακού ΣΥΡΙΖΑ  έγιναν 53,87% συνολικά.

Κάντε τις προσθαφαιρέσεις και θα διαπιστώσετε και άλλο ρεκόρ γκίνες.

Στις περιφερειακές  εκλογές στη Ροδόπη (που θεωρούνται καθαρά  εκλογές με πολιτικά κριτήρια) είχαμε τα εξής αποτελέσματα.

Επίσημη ΝΔ 55,81%

Αντάρτης ΝΔ 27,91%

ΠΑΣΟΚ 8,92%

ΚΚΕ 3,39%

ΣΥΡΙΖΑ 2,62%

ΑΝΤΑΡΣΊΑ 1,34%

Δηλαδή κρατηθείτε να μην πέσετε…αφού το συνολικό ποσοστό αυτών που ψήφισαν  τους νεοδημοκράτες υποψήφιους φτάνει στο εξωπραγματικό 83,72%

Απίστευτα πράγματα, απόρροια απίστευτων συμμαχιών και μετακινήσεις ψηφοφόρων με διαφορετικές “γραμμές”  μεταξύ περιφέρειας και δήμων.

Να σημειωθεί πως τα κόμματα δεξιά της ΝΔ δεν κατέβασαν συνδυασμούς στην περιφέρεια.

 

Δημοτικές εκλογές στην Κομοτηνή ανά κόμμα

ΠΑΣΟΚ 53,87 %
ΝΔ 38,06 %
ΝΙΚΗ + συνεργαζόμενοι 4,83 %
ΚΚΕ 3,24 %

+

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας