Η επιλογή του Επαγγέλματος πρωταγωνίστησε στην Ημερίδα του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης

Με μεγάλη προσέλευση από μαθητές αλλά και γονείς πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φροντιστών Θράκης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε το νέο λύκειο, η επιλογή του επαγγέλματος, καθώς και τα επαγγέλματα που ανθούν, αλλά και τα πρακτικά ζητήματα των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές, όπως η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος, διδάκτωρ ΑΠΘ, σύμβουλος σταδιοδρομίας, συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» και συνιδρυτής του ομίλου Employ, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές και τους γονείς επαγγελματικές δυνατότητες, καθώς και ο, τι αφορά το Νέο Λύκειο και τις εξετάσεις.

Η παρουσίαση αφορούσε μια πλήρη ανάλυση του Νέου Λυκείου, του συστήματος με το οποίο θα διαγωνιστούν οι μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου, καθώς και ο, τι νεώτερο υπάρχει σχετικά με την Α΄ Λυκείου και το νέο εξεταστικό σύστημα. Ακόμη, υπήρξε μία αναλυτική συζήτηση για επαγγέλματα και προοπτικές του μέλλοντος.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε και στις σχολές με την περισσότερη ζήτηση ανά επιστημονικό πεδίο, όπως η Νομική, η Ιατρική, οι Στρατιωτικές Σχολές, αλλά και στις «παραϊατρικές» σχολές, των οποίων η ζήτηση αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι βάσεις τους να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και φέτος.

Ακόμη, στην ημερίδα παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου και παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους μαθητές και γονείς τα πάντα σχετικά με το πανεπιστήμιο τους, τις δυνατότητες και τις διεξόδους που δίνει.

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας