«Επιχειρώ Αλλιώς» απο την ΟΝΝΕΔ

Σε μία εποχή που η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και η κοινωνία αναζητεί τη νέα της ταυτότητα, είναι καιρός να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, και χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές ξεκινάμε ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, ένα ευρύ φάσμα δράσεων υπό τον τίτλο «επιχειρώ αλλιώς», προκειμένου να αναδείξουμε πως μπορούμε να συναντήσουμε την επιτυχία μέσα από ένα νέο, διαφορετικό δρόμο.

Η δράση «επιχειρώ αλλιώς», στηρίζεται στις αρχές της ανοιχτής διαβούλευσης με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, ικανού να θεσμοθετηθεί και από το κράτος. Μέσα από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες θα εξετάζεται η έννοια της νεανικής επιχειρηματικότητας και οι απαραίτητες συνθήκες που χρειάζονται ώστε να στηριχθεί ουσιαστικά από τη Πολιτεία, με σκοπό την κινητροδότηση των νέων για ανάπτυξη δικών τους πρωτοβουλιών. Η δράση θα ξεδιπλωθεί μέσα από ένα γόνιμο διάλογο φορέων, ακαδημαϊκών, ειδικών και επιχειρηματιών μέσω του epixeiro.info, που σκοπό έχει να αναδείξει τις παθογένειες που αντιμετωπίζει το επιχειρείν, σήμερα, και να αναδείξει λύσεις.

Παράλληλα, μέσω της προβολής καλών πρακτικών σε εξειδικευμένους τομείς, ευελπιστούμε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να ασχοληθούν με τομείς που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητοι.

Στόχος μας είναι πέρα από την κατάθεση προτάσεων που αφορούν το γενικό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας, να πραγματοποιήσουμε μεσοπρόθεσμα εξειδικευμένες δράσεις πάνω σε αρκετούς τομείς της κοινωνικής ζωής, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, μέσα από τους οποίους θα μπορούσε η δική μας γενιά να αξιοποιήσει ευκαιρίες συμβάλλοντας στην αύξηση των ποσοστών απασχόλησης.

Σε μία εποχή λοιπόν που η νοοτροπία της τελευταίας 30ετίας συνετρίβει, είναι μοναδική ευκαιρία η δική μας γενιά να βγει μπροστά με ουσιαστικά βήματα για ένα νέο, ριζοσπαστικό παραγωγικό μοντέλο.

Δελτίο τύπου για την έναρξη της νέας καμπάνιας για την επιχειρηματικότητα

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας