Επενδυτικές υποσχέσεις από Σαουδική Αραβία στον Πρωθυπουργό

Η πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ήταν με τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της αραβικής χώρας, Dr Majid bin Abdullah Al Qasabi, στον Βασιλικό Ξενώνα.

 Σημειώνεται ότι Έλληνας πρωθυπουργός έχει να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία εδώ και 30 σχεδόν χρόνια. H τελευταία επίσκεψη ήταν το 1991 από τον Kωνσταντίνο Mητσοτάκη.

«Πιστεύουμε ότι από τότε που αναλάβατε τα καθήκοντά σας τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Η αβεβαιότητα ήταν ένα πρόβλημα για την Ελλάδα, η οικονομική κρίση και μία σειρά άλλων παραγόντων είχαν δημιουργήσει ένα σύννεφο αβεβαιότητας με αρνητικές επιπτώσεις για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, όχι μόνο από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας αλλά και από άλλες χώρες. Τώρα, πλέον, υπάρχει ένα σημάδι ελπίδας ότι επιστρέφουν», ανέφερε ο Σαουδάραβας υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων στον διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες.

«Αγαπώ πολύ την πατρίδα σας και πριν από λίγους μήνες στείλαμε στην Ελλάδα τον επικεφαλής του διεθνούς εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας», συνέχισε και πρόσθεσε: «Από την πλευρά σας κ. πρωθυπουργέ, θα πρέπει να μας υποδείξετε τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες για τους Σαουδάραβες και εμείς θα δημιουργήσουμε μία επιχειρηματική αποστολή για να επισκεφτεί την Ελλάδα και να διερευνήσει αυτές τις ευκαιρίες, να συναντήσει τους κατάλληλους ανθρώπους και να αντιληφθούν ποιο είναι το νέο πλαίσιο που ευνοεί τις επενδύσεις, διότι άκουσα ότι υπάρχει διευκόλυνση και στήριξη του επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Επομένως, χρειάζεται να το εξηγήσουμε αυτό στο οικοσύστημα της επιχειρηματικής κοινότητας, πόσο φιλικό έχει γίνει το περιβάλλον και να αναδείξουμε τις ευκαιρίες. Και αν μου επιτρέπετε, θα εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία και θα έρθω μαζί με την αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών».

πηγη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας