Επάγγελμα Πολιτικός

Η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα παγκοσμίως.
Αν και ανήκει στην πολιτισμένη δύση, αν και συμμετέχει στην Ε.Ε. από το 1980,αν και το πολίτευμα της είναι η δημοκρατία, εντούτοις στο εσωτερικό της επικρατεί η φεουδαρχία.

Φέουδο η κεντρική διοίκηση , φέουδα και οι επί μέρους νομοί της.
Ονομάζεσαι πχ Κολοκυθόπουλος και πριν δεκαετίες κυβέρνησες την χώρα; Ε λοιπόν ελέω Θεού θα πρέπει και οι απόγονοί σου να την κυβερνούν.
Λέγεσαι πχ Αγγουρόπουλος και έτυχε και εσύ κάποτε να κυβερνήσεις την χώρα; Ε λοιπόν και οι δικοί σου απόγονοι πρέπει να κυβερνούν.

Κι όταν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, τι να κάνουν και τα λέπια; Θα το αντιγράψουν!
Τι να κάνουν κι αυτοί οι έρμοι οι βουλευτές; Πρέπει να έχουν κι ένα πρότυπο.
Μια φορά βουλευτής, αιωνίως βουλευτής.

Έτσι στην Ελλάδα δημιουργήθηκε το επάγγελμα του πολιτικού, παγκόσμια πατέντα, όπως πχ το οπλικό σύστημα Άρτεμις για όσους το θυμούνται.

Θυμάμαι μια συνομιλία που είχα πριν χρόνια με έναν κατ επάγγελμα πολιτικό, ο οποίος εκεί γύρω στα 50ήντα του απέτυχε να ξανακλεγεί ως βουλευτής. Ωχ και τώρα τι κάνω αναρωτήθηκε;Θα πρέπει να δουλέψω.Ευτυχώς που από την πολιτική μου καριέρα γνώρισα πολλούς και σπουδαίους και θα με βολέψουν σε κανένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού! Πολύ καλά τα χρήματα κι άλλη η ποιότητα ζωής στην Ευρώπη βρε παιδί μου. Κι όταν ευνοήσουν οι συνθήκες επιστρέφω και ξαναεκλέγομαι. Είναι κι αυτή η ριμάδα η βουλευτική σύνταξη που πρέπει να εξασφαλίσω γιατί να πάει χαμένη;

Κάτι ειπώθηκε απο τον Σαμαρά για συνταγματική αναθεώρηση ,για 200 βουλευτές, για ασυμβίβαστο βουλευτή υπουργού, για περιορισμό σε εκλογή μάξιμουμ 2 τετραετιών προκειμένου να εξαλειφθεί το επάγγελμα του πολιτικού.Μα γίνονται αυτά τα πράγματα;απαπα!! Η συνταγματική αναθεώρηση μετατέθηκε για το μακρύ μέλλον και η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές!

Με αυτά και μ αυτά η Ελλάδα συνεχίζει το δρόμο της ως φέουδο κι όχι ως πολιτισμένο κράτος.

Επίκουρος

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας