Εικόνες ντροπής στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής για τη διοίκηση Γκαράνη

Εικόνες ντροπής για τον Δήμο της Κομοτηνής στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης. Περίτρανα πλέον αποδεικνύεται, ότι η Διοίκηση του κ. Γκαράνη δεν μπορεί να επιλύσει ούτε τα πιο βασικά θέματα της καθημερινότητας και φροντίδας των κοινόχρηστων χώρων.

 

Σε μια περίοδο που οι κάτοικοι της πόλης μας αναζητούν εστίες πρασίνου, δροσιάς και ψυχαγωγίας των ίδιων και των παιδιών τους, το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής (όπως και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι) παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Οι δημότες που επισκέπτονται το πάρκο της Αγίας Παρασκευής  αντικρίζουν αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους, άκοπα χόρτα και δέντρα,  εστίες μόλυνσης από λήμματα, μη λειτουργικά σιντριβάνια. Παράλληλα, η έλλειψη πρασίνου, λουλουδιών, υπαίθριου εξοπλισμού και φροντίδας αυτών δημιουργούν απογοητευτικές εικόνες.

 

Η κατάσταση πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου και τα παράπονα και η αγανάκτηση των πολιτών – γονέων, εκατοντάδες. Το πλέον χαρακτηριστικό και ειδεχθές παράδειγμα απαξίωσης του πάρκου από τον κ. Γκαράνη είναι ένας βάλτος με στάσιμα νερά και όλων των ειδών τα απόβλητα και έντομα, που αποτελεί εστία μόλυνσης δίπλα στην παιδική χαρά, ενώ ένας επιπλέον σκουπιδότοπος έρχεται να συμπληρώσει το αποτρεπτικό σκηνικό.

 

Ευτυχώς για τους θαμώνες του πάρκου εκεί δραστηριοποιούνται συνειδητοποιημένοι επαγγελματίες που φροντίζουν τους χώρους ευθύνης τους,  με το παραπάνω,  και είναι μερικώς ελκυστικό για τους επισκέπτες.

 

Η αδιαφορία και η αδυναμία του Δημάρχου να ανταπεξέλθει στα απολύτως αυτονόητα της καθημερινότητας των πολιτών είναι πλέον πασιφανής και το αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ακόμη και στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Αν λοιπόν, ο Δήμαρχος δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις ντροπής, πενήντα μέτρα μακριά από το γραφείο του, πιστεύει κανείς, πραγματικά, πως  μπορεί να συνεχίσει να είναι Δήμαρχος αυτής της πόλης;;;

 

Για εμάς, και για όλους τους Κομοτηναίους, το πάρκο θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο και χώρο ζωής, για την αστική διαβίωση και δεσμευόμαστε ότι η βελτίωση και η συντήρηση του, αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και προτεραιότητα για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης.

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας