Αυγουστιάτικος σχολιασμός 3

Παραεμπόριο®
Κάθε βράδυ συνηθίζω να πηγαίνω για καφέ στο παρκάκι…. Εκεί συναντώ συνεχώς έναν συμπαθητικό αφρικανό ο οποίος βραδιάτικα έχει βάλει μάλλον ως σκοπό της ζωής του να μου πουλήσει γυαλιά ηλίου. Του αρνούμαι όσο πιο ευγενικά μπορώ αλλά χτες που παραήταν επίμονος δεν κρατήθηκα και του έκανα την εξής απλή ερώτηση. Κάθε πότε αποδίδει ΦΠΑ…. Και ξέρετε τι μου απάντησε με τα σπαστά Ελληνικά του; << Εσύ είσαι πολύ κακό αντρωπο>> Δηλαδή αν πάρω τα γυαλιά του εμ θα χαλάσω τα μάτια μου…εμ θα βάλω ένα λιθαράκι να κλείσει άλλο ένα κατάστημα πώλησης οπτικών… εμ θα ενισχύσω την παραοικονομία…εμ ειμαι και κακός άνθρωπος από πάνω.

Αλλού®
Σε ένα παραλιακό χωριό του νομού μας κάτι άλλοι αλλοδαποί προσπαθούσαν να μου πουλήσουν παπούτσια κουστουμιού (που φαινόταν να ήταν ποιότητας) έναντι 5 ευρώ… Τους ρώτησα από πού τα έκλεψαν, χαμογέλασαν… και αμέριμνοι πήγαν να τα πουλήσουν στους διπλανούς μου. Επειδή έμεινα περίπου 2 ώρες στο συγκεκριμένο μέρος είδα ότι πούλησαν στους κατοίκους του χωριού και στους άλλους επισκέπτες όλο το εμπόρευμα που είχαν στο φορ μπαγαζ του αυτοκίνητου τους…. Οσο πουλάει δηλαδή ένα μαγαζί της πολης μας μέσα σ ένα εξάμηνο.

Απορία®
Γιατί όποιον συναντώ στο δρόμο μου λέει ότι πάμε για φούντο; Ξέχασαν ότι είμαστε στον βυθό από την άνοιξη του 2010; Τώρα απλά είμαστε έρμαια της παλίρροιας και αλλάζουμε βάθη.

Λέει®
Ο Πούτιν πάντως χτες είπε πως πάει για φούντο η παγκοσμία οικονομία…. Η Μέρκελ αραγε το άκουσε ή μπα;

Ιράν®
Κι όταν η παγκόσμια οικονομία καταρρέει τι γίνεται; Απ ότι διδάσκει η ιστορία… πόλεμος.

Ιράν 2®
Καλός στόχος το Ιράν… δεν αντιλέγω αλλά θα μας τελειώσει γρήγορα και δεν θα προλάβει η παγκόσμια οικονομία να αναγεννηθεί από τις στάχτες της… οπότε πρέπει να βρεθεί κάτι μεγαλύτερο… Κίνα και Ρωσία αποκλείονται λόγω πυρηνικών… άρα τι απομένει; Μάλλον η εμπλοκή πολλών μικρών κρατών για να γεμίσει ο τόπος «κάρβουνο»

Έλεγχος®
Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Βενιζέλος έχει χάσει τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ…. αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει… Το τραγικό(για την χώρα) είναι πως το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει κάθε έλεγχο από τον Οκτωβριο του 2009.

ΓΑΠ®
Ο Γ Παπανδρέου (το μάθαμε κι αυτό) έχει αδυναμία στις νεροτσουλήθρες….
Βρε μανία αυτός ο άνθρωπος να του αρέσουν πράγματα που ξεκινούν από τα ψηλά και φτάνουν στα χαμηλά

Διακοπές®
Ο Τσίπρας συμπαρίσταται στον δοκιμαζόμενο λαό κάνοντας διακοπές στην Κρήτη….Αν δηλαδή δεν του συμπαραστεκόταν που θα τις έκανε; Στην Μαγιόρκα;

Που;®
Χάσαμε τον Καρατζαφερη….ΣΤΟΠ

Μαύρο®
Σα να χάσαμε και τον Καμμενο…. Λέτε όταν ξαναεμφανισθεί να αλλάξει το επιθετο του σε Ηλιοκαμμένος;

Πουθενά®
Η Παπαρήγα μάλλον δεν κάνει πουθενά διακοπές….Δεν της έχουν μείνει πλέον αρκετοί ψηφοφόροι για να βάφουν κόκκινη τη θάλασσα πριν πάρει το μπάνιο της.

Αστείο (κρύο)®
Απορώ τι παιδεύεται το κράτος με τους δημοσίους υπαλλήλους… Υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να ξεφορτωθεί όχι μόνο όσους θέλει αλλά και ακόμα περισσότερους… Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βγάλει ένα νόμο πρόωρης συνταξιοδότησης με δελεαστικούς όρους…. και μετά από 5-6 μήνες να τους μειώσει την σύνταξη στο 1/3…… (έτσι και διαβάσει το αστείο μου η Μερκελ λέτε να με προτείνει για το Νόμπελ οικονομίας 😉

Απορία®

Ραμαζάνι για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας( οπότε τους εύχομαι χρόνια πολλά) και ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε επί τη ευκαιρία να επισκεφτεί την Θράκη…Όμως γιατί ο Τούρκος και όχι ο Σαουδαράβας μια που η μειονότητα είναι μουσουλμανική και άρα η ιερή της πόλη η Μέκκα  βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία;

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας