«Αυγουστιάτικες Πολιτισμού Ανάσες»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, σας προσκαλούν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Αυγουστιάτικες Πολιτισμού Ανάσες», τις οποίες διοργάνωνε στο παρελθόν, με επιτυχία, ο Σύλλογος στον οικισμό νεοπροσφύγων στην Εκτενεπόλ, με αφορμή την εορτή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 23 Αυγούστου:
17:00- Εθελοντική δράση: ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» και τη Δημιουργική Απασχόληση γυναικών και παιδιών διοργανώνει, στο πλαίσιο του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ», δράσεις για την Ενεργοποίηση Εθελοντών που αφορούν τον καλλωπισμό των δύο κτιρίων πολιτισμού του οικισμού.
19:00- Εκκλησιασμός στην εκκλησία του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού.
20:15- Πολιτιστικές δράσεις: ο Δήμος σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία «Κ. Καραθεοδωρή» και τον Σύλλογο, στο πλαίσιο των δράσεων για το «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» αναβιώνει το έθιμο «Φιτσέκ Παρχάτς», στο γήπεδο τένις της Εκτενεπόλ. Ακολουθούν παρουσίαση χορευτικών παραστάσεων από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και ποντιακό γλέντι με την συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών. Οι εκδηλώσεις θα συνοδεύονται από παροχή δωρεάν παραδοσιακών εδεσμάτων, που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του Συλλόγου.
Κυριακή 24 Αυγούστου:
20:00- Παρουσίαση του θεατρικού στην ποντιακή διάλεκτο, «Τη χωρί ο διατρόν» από την παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου, σε κείμενο της Όλγας Αυγητίδου, στο γήπεδο τένις της Εκτενεπόλ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας