ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ «30Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 30ου διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012», που θα διεξαχθεί το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χιλιομέτρων.
Ήδη άρχισαν να φθάνουν οι πρώτοι αθλητές στην Αθήνα. Σήμερα αναμένεται στην Ελλάδα ο κύριος όγκος των ξένων αποστολών που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ οι αφίξεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη το βράδυ, οπότε και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο «30ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Υπενθυμίζεται, ότι στον αγώνα έχουν δηλώσει εμπρόθεσμα συμμετοχή 350 αθλητές, εκ των οποίων 315 είναι άνδρες και 35 γυναίκες.
Από Ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση 44 άνδρες και 4 γυναίκες.

Αποκλειστικός δωρητής στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012», είναι το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» και για διάρκεια τριών ετών.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ σε συνεργασία με την τροχαία φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια για την ασφαλή διέλευση των αθλητών, από όλα τα σημεία της Αθήνας, της εθνικής οδού και των πόλεων που θα περάσουν, με κατεύθυνση προς την Σπάρτη.
Παράλληλα, σε συναντήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, με εκπροσώπους των δήμων Αθήνας και Σπάρτης, ρυθμίστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη διοργάνωση (ασφάλεια, υποδοχή, διαμονή, φιλοξενία, ξενάγηση, κ.α.).
Το έπαθλο των αθλητών που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.
Εκπρόσωποι των δήμων Αθήνας και Σπάρτης θα βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής στην εκκίνηση, ενώ πολλά ξένα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία και ειδησεογραφικά πρακτορεία που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα καλύψουν το «30ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Η Σπάρτη είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τους αθλητές.
Ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου Σπάρτης, έχει προετοιμάσει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο το βράδυ, όπου θα γίνει η απονομή στους αθλητές και στις αθλήτριες.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας