Απειλείται η επιβίωση 30 και πλέον Φορέων Παιδικής Προστασίας Πανελλαδικά


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου για τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία που εξυπηρετούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και κοινωνικά προβλήματα. Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετέχουν πέραν των 10 Ιδρυμάτων της Ένωσης Μαζί για το Παιδί και 20 επιπλέον φορείς παιδικής προστασίας, από όλη την Ελλάδα.
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 13.30μ.μ. στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν, Αθήνα,. Τη Συνέντευξη θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα. Σία Κοσιώνη.
Ατζέντα:

13:30 Παρουσίαση υπηρεσιών και οικονομικών στοιχείων των σωματείων, καθώς και στοιχείων που αφορούν τους εργαζόμενους και τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούν σε ετήσια βάση.

13:40 Παρουσίαση των κυριότερων κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κοινωφελείς φορείς. Α) Μειωμένη επιχορήγηση κατά 50% και τραγικές καθυστερήσεις στην καταβολή της, Β) Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των νοσηλίων –τροφείων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γ) Φορολόγηση των δωρεών και της ακίνητης περιουσίας των Κοινωφελών Ιδρυμάτων

13:50 Εισηγήσεις – προτάσεις προς την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης και των επερχόμενων μέτρων.
14:00 Ανοιχτή Συζήτηση και Ερωτήσεις δημοσιογράφων στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των φορέων και της πολιτείας. (κα. Σία Κοσιώνη, Συντονίστρια Δημοσιογράφος)

———————————————————————————————————————

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών Μ.Κ.Ο., που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους. Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά. ‘Έχει θέσει σε λειτουργία τη «Γραμμή Βοήθειας 115 25 Μαζί για το Παιδί», μια δωρεάν γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχει συμβουλές και ατομικά ραντεβού κατόπιν αξιολόγησης, σε παιδιά, νέους και γονείς, και από τον Μάρτιο του 2012, λειτουργεί την υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη βασικών αναγκών φορέων παιδικής προστασίας στην Αττική.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας