Ένα βήμα πιο κοντά στην πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού έγινε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών “Δύναμη Ψυχής”

Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής” σε συνεργασία με την ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξιαρχία στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

Η ημερίδα προσέγγισε το θέμα του Καρκίνου του Μαστού, που στη σημερινή εποχή αποτελεί την μάστιγα των γυναικείων ασθενειών, καθώς και το ζήτημα της ψυχολογικής υποστήριξης των Καρκινοπαθών κατά τη διάγνωση της ασθένειας, πριν και μετά την εγχείρηση.

Στην ημερίδα προσκλήθηκαν  για να αναπτύξουν τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και να δώσουν απαντήσεις, οι κ.κ. Βλάσιος Τσαντήλας, Χειρούργος-Μαστολόγος, και Γκοτοσίδης Κωνσταντίνος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής.

Β. Τσαντήλας: “Οι γυναίκες δεν είναι απόλυτα ενημερωμένες σήμερα για την πρόληψη και τον τακτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού.”

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, κα. Ροδούλα Κοκκινάκη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον παιδικό καρκίνο, περιστατικά του οποίου υπάρχουν και στο Νομό μας, καθώς και στη δωρεά μυελού των οστών, η οποία κρίνεται άκρως σημαντική και σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις.

Όσον αφορά το θέμα που πραγματεύτηκε η ημερίδα, τον καρκίνο του μαστού, η κα. Κοκκινάκη τόνισε πόσο σημαντική είναι η ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στις ασθενείς που νοσούν από τον καρκίνο του μαστού.”

Κ. Γκοτοσίδης: “Η ψυχολογική παρέμβαση ξεκινά πριν γίνει η ανακοίνωση της πάθησης. Αποφεύγουμε όρους οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν άγχος ή πανικό.” 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας