Όχι σε διόδια που ακυρώνουν την εγνατία οδό ως αναπτυξιακό εργαλείο και μετακυλύουν επικίνδυνη κίνηση τους γύρω οικισμούς.

Όχι σε διόδια που ακυρώνουν την εγνατία οδό ως αναπτυξιακό εργαλείο και μετακυλύουν επικίνδυνη κίνηση τους γύρω οικισμούς.
Η πρόθεση της Εγνατίας ΑΕ να καθιερώσει νέα διόδια στη Μουσθένη Καβάλας , λίγους μήνες πριν την μετατροπή σε ηλεκτρονική καταβολή σε όλο το μήκος αυτής, μας βρίσκει αντίθετους διότι: η εισπρακτική λογική που εισάγουν, αλλά
Να περιοριστούν τα διόδια καθ’ όλο το μήκος της Εγνατίας οδού εντός της Περιφέρειας μας σε μια καταβολή, ηλεκτονική ή μη, ανά κατεύθυνση από το Στρυμόνα ως τους Κήπους, όχι μεγαλύτερη των 2 ευρώ.
Να μην διαρρηχθεί η συνοχή της Περιφέρειας με την καταβολή υπέρμετρων τελών διοδίων στην μετακίνηση των συμπολιτών μας εντός αυτής. Να προβλεφθεί ειδική χαμηλή τιμή διοδίων για τους για κάθε κάτοικο – δημότη της Περιφέρειας που είναι ιδιοκτήτης οχήματος.
Να μην ακυρωθεί η Εγνατία Οδός ως αναπτυξιακό εργαλείο, στην οποία πολλές ελπίδες επενδύσαμε.
Να μην «χτυπηθεί» κι άλλο η ανταγωνιστικότητα της περιοχής με επιβαρύνσεις στη διακίνηση των προϊόντων και στην προσφορά των υπηρεσιών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: «Η εγνατία οδός χρειάζεται συντήρηση και σημαντικές βελτιώσεις σε επικίνδυνα σημεία, όπως οι στροφές της Καβάλας. Τα νέα διόδια όχι μόνον δεν δημιουγρούν ισοδύναμες εισπράξεις, αλλά εκτρέπουν την κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων εκτός αυτής , μέσα από οικισμούς, και δημιουργούν νέα προβλήματα και κινδύνους για τους πολίτες. Η Περιφέρεια , που παραμένει παρατηρητής, οφείλει να προχωρήσει σε μια συνολική ρύθμιση ,όλου του συγκοινωνιακού δικτύου που την διασχίζει»

Εγγραφείτε στο Newsletter μας