Όταν οι άντρες γουστάρουν τις μεγαλύτερες γυναίκες

Είναι γνωστό ότι αρκετοί είναι οι άντρες που έχουν την τάση να τους αρέσουν οι μεγαλύτερες γυναίκες. Μπορεί να είναι ένας άντρας 25 ή 28 και να του αρέσουν γυναίκες που είναι 38-40 ακόμα και μεγαλύτερες.
Η είδηση ότι η 61 Madonna διατηρεί σχέση με τον 29χρονο Ahlamalik Williams σχολιάστηκε έντονα. Ο λόγος είναι η μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στο ζευγάρι και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η γυναίκα είναι μεγαλύτερη. Τι κι αν οι γονείς του χορευτή έχουν δώσει την «έγκρισή» τους;
«Γνωρίζω ότι η διαφορά ηλικίας είναι μεγάλη. Η Madonna με περνάει δύο χρόνια και τον γιο μου 36. Τον ρώτησα αν περνάει καλά και εάν είναι ευτυχισμένος. Μου είπε πως ναι. Τότε του είπα να μην έχει κανένα πρόβλημα γιατί η αγάπη δεν κοιτάει χρόνια όταν έχει να κάνει με ενήλικες» είχε δηλώσει ο πατέρας του Williams.
«Γνώρισα τη Madonna μετά από ένα show της περιοδείας Madame X. Είμαι μεγάλη θαυμάστρια της και από τη στιγμή που προσέχει το γιο μας, δεν έχω κανένα θέμα. Το μόνο που θέλω είναι να μην πληγωθεί το παιδί μου” δήλωσε η μαμά του.
Άλλα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας επιτυχημένης σχέσης, που οδήγησε μάλιστα στο γάμο, είναι κι αυτό του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, που στο πρόσωπο της μεγαλύτερης κατά 24 χρόνια Brigitte βρήκε την ιδανική γυναίκα.
Όση κριτική και να έχουν δεχτεί αυτά τα ζευγάρια φαίνεται πως υπάρχει εξήγηση που είναι μαζί. Παρακάτω σου δίνουμε τρεις βασικούς λόγους που οι άνδρες προτιμούν να κάνουν σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα κλείνοντας τα αυτιά στις κοινωνικές διακρίσεις.

Ξέρουν τον εαυτό τους
Αν η σύντροφος είναι μεγαλύτερη, οι πιθανότητες να είναι πιο ώριμη και κατασταλαγμένη είναι αυξημένες. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει λιγότερη ανασφάλεια και κρίσεις πανικού, περισσότερη ισορροπία και για αυτό καλύτερη εγκεφαλική επικοινωνία με το σύντροφό της.

Επιπλέον, μια γυναίκα μεγαλύτερη θα αναλάβει να κατευθύνει τον άνδρα και θα τον βοηθήσει να υπερνικήσει προβλήματα, ούσα πιο έμπειρη από εκείνον, με πολύ λιγότερα mind games από μια νεαρή γυναίκα.

Λένε τα πράγματα όπως είναι
Αρκετές νεότερες γυναίκες ξεκινούν την συντροφική τους ζωή με το όνειρο της δημιουργίας οικογένειας και το άνοιγμα σπιτικού. Αυτός ο καθόλα θεμιτός και ευσεβής πόθος μπορεί να οδηγήσει κάποιες φορές σε χειριστικές συμπεριφορές.

Μία μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα, ελεύθερη ή χωρισμένη, έχει απομακρυνθεί από την ανάγκη τεκνοποιίας -είτε έχει κάνει παιδιά είτε όχι- και έχει απομυθοποιήσει όλα αυτά τα φανταχτερά «δήθεν» του γάμου. Δεν τα έχει ανάγκη. Εκεί που εστιάζει είναι στην επικοινωνία, την ταύτιση, τη συντροφικότητα, τις αληθινές σχέσεις χωρίς τη γαμήλια επιτηδειότητα.

Αυτάρκεια
Μια γυναίκα στα 45 ή στα 50 έχει συνήθως την ικανότητα να αναλάβει κάποια ή τα περισσότερα έξοδα του σπιτιού, έχοντας κτίσει μια καριέρα σε κάποιον τομέα. Συνήθως αμείβεται περισσότερο από κάποια που τώρα ξεκινάει την καριέρα της, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει πράγματα για τον σύντροφό της, αντιστρέφοντας τον παραδοσιακό κανόνα που θέλει τον άντρα άνω των 30 να πληρώνει για τα πάντα συνεχώς.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο 33 τεύχος της επιθεώρησης Gender & Society, είχε τίτλο «Αυτοί είναι που κυνηγούν τις cougars» ανέλυε ακριβώς αυτό.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από δεκάδες συνεντεύξεις με γυναίκες ηλικίας 30 έως 60 ετών, οι οποίες είχαν σχέση με νεότερους άνδρες, η εν λόγω έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες διαδραμάτιζαν κατά βάση παθητικό ρόλο στη διαμόρφωση της σχέσης με νεαρότερους άνδρες όταν αυτή γεννιόταν. Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες ήταν αυτοί που τις προσέγγιζαν αρχικώς.

πηγή in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας