Όταν κάνει κάποιος σχέδια, το σύμπαν γελάει μαζί του.

Εν αρχή το χάος λέει  Αγία Γραφή και πώς να το αμφισβητήσει κάποιος; Από το χάος ξεκίνησαν όλα και στο χάος θα καταλήξουν.

Αν πιστέψουμε στις γραφές και στην παράδοση, ο Θεός (όποια μορφή και αν είχε αυτός)  έβαλε τάξη στο χάος, δημιούργησε το σύμπαν, το φως, την ύλη , και όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα-μια που υπάρχουν και πολλά άλλα που ακόμα δεν γνωρίζουμε-.

Μπαίνει τάξη στην αναρχία; Οι τεράστιες δυνάμεις που δημιουργήθηκαν από την πρώτη έκρηξη μπορούν να ελεγχτούν; Ένας τόσο δα απειροελάχιστος κόκκος που μετατράπηκε στο σημερινό σύμπαν είναι δυνατό να υπακούει σε λογικούς κανόνες;

Οι περισσότεροι απαντούν καταφατικά. Το ίδιο και εγώ , αλλά ας το αναλύσω. Ναι! Το σύμπαν ακολουθεί κανόνες , όπως η δημιουργία η επέκταση και η καταστροφή, αλλά προσέξτε, μόνο αυτούς, και κανέναν άλλον.

Μέσα του δεν υπάρχει καμιά άλλη λογική, τα πάντα βασίζονται στην τυχαιότητα , η οποία όμως λόγω του τεράστιου μεγέθους του δεν είναι αντιληπτή σε μας.

Μια μικρογραφία του σύμπαντος είναι και ο ανθρώπινος οργανισμός, ο οποίος μπορεί ναι μεν να κουβαλάει διαχρονικά τα στοιχεία του dna μέσα του, αλλά αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης , της αναπαραγωγής , και της μορφής…με λίγα λόγια το dna δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι οδηγίες που έχει κάποιος οργανισμός με τις οποίες θα ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Όλα τα υπόλοιπα που θα συμβούν κατά τον βίο αυτό του οργανισμού, θα βασίζονται στην τυχαιότητα υπακούοντας στους κανόνες του σύμπαντος.

Δεν πάει να έχεις στο μυαλό σου το καλύτερο σχέδιο για το τι θα κάνεις στη ζωή σου; Μηδαμινές οι πιθανότητες να πετύχει , πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε βραχυπρόθεσμα σχέδια. Δυστυχώς στα όντα δεν ισχύει το σλογκαν τηλεοπτικής διαφήμισης γλυκού, που λέει «πετυχε δεν έτυχε». Τα πάντα πετυχαίνουν κατά τύχη.

Κι όμως ο άνθρωπος έχει κάτι μέσα του που καταπατά όλους τους νόμους τους σύμπαντος , πόσο μάλλον της τυχαιότητας.

Τον έρωτα. Σ αυτόν τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει μια μυστήρια έλξη ανεξήγητων δυνάμεων, που κάνει 2 άτομα –όσο μακριά και αν βρίσκονται ,όσο διαφορετικά να είναι αυτά μεταξύ τους – να στροβιλίζονται σε έναν τρελό χορό αισθήσεων.

Εδώ δεν χρειάζονται σχέδια, δεν είναι αναγκαία, ο ένας γνωρίζει τι θέλει ο άλλος και προπάντων υπάρχει διαρκής και συνεχή επικοινωνία- όχι τόσο σωματική μια που αυτή συνήθως υπακούει στον γενικό νόμο του σύμπαντος περί μη σχεδιασμού-αλλά πνευματική επικοινωνία.  Σκέπτεσαι χωρίς να σχεδιάσεις, επικοινωνείς χωρίς να σχεδιάσεις, όλα τα κάνει αυτόματα το μυαλό , το οποίο εκμηδενίζει αποστάσεις και χρόνους.

Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε κάθε είδους σχέδια…και αυτά να πραγματοποιούνται ένας τρόπος υπάρχει….Βάλτε ένα χεράκι να ερωτευθεί το σύμπαν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας