Όσοι φοράνε ρωσικά γυαλιά βλέπουν το μαύρο άσπρο

Όπου βλέπω αρθρογραφία όπου το μαύρο παρουσιάζεται άσπρο …και αντιθέτως …επεμβαίνω.

Και αυτό γιατί φημιζόμουν για τα μάτια  μέχρι να τα πιάσει η πρεσβυωπία  , αλλά δόξα το Θεό ακόμα βλέπω άριστα τα χρώματα. Επίσης λειτουργούν μια χαρά και τα πρίσματα μου με αποτέλεσμα  να μπορώ να κάνω ανάλυση του φάσματος του λόγου της χρωματικής αναστροφής.

Το θέμα μας… η Θράκη κινδυνεύει…

Ναι όντως δεν αμφιβάλει κανείς επί τούτου…αλλά κινδυνεύει περισσότερο από τους αυτοαποκαλούμενους προστάτες της.

Ποιος άραγε δεν θα την ήθελε ένα μικρό κρατίδιο υποχείριο κάποιας μεγάλης δύναμης;  Σκεφτείτε τι έγινε με τα Σκόπια που στο κάτω κάτω της γραφής έχουν και μικρή γεωπολιτική σημασία.

Ενώ η Θράκη; Αποτελεί την είσοδο της Ασίας προς την Ευρώπη, ελέγχει όλο το Θρακικό πέλαγος και τα στενά του Ελλησπόντου , ενώ μέσω του καθέτου άξονα Κομοτηνής Νυμφαίας μπορεί να αποτελέσει τον κύριο οδικό άξονα που θα ενώνει την μεσόγειο με την βαλτική.

Βέβαια η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και οι όποιες σκέψεις για αποκοπή της Θράκης από τον κύριο κορμό της χώρας είναι ουτοπικές.

Οπότε αποτελεί μονόδρομο η επιλογή ελέγχου της Θράκης με πολιτικά μέσα.

Ποια κράτη έχουν συμφέρον  να ελέγχουν την Θράκη;

Πρώτα πρώτα η Τουρκία  αφού πατάει  πόδι για τα καλά στην Βαλκανική , ενώ ησυχάζει και από τον έλεγχο του Ελλησπόντου, με το τελευταίο πλέον εμπόδιο να αποτελεί η Λήμνος. Επιχειρεί να ελέγξει την Θράκη μέσω της Τουρκοποίησης όλης της μειονότητας, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες της ζήτημα είναι αν έχει υπό την καθοδήγηση της το 30% αυτής. Αιχμή του δόρατος η τράπεζα Ζιράτ καθώς και η φοίτηση των μουσουλμανοπαιδων της Ροδόπης και της Ξάνθης σε Τουρκικά πανεπιστήμια. Σ αυτό το σημείο να σημειώσω το οξύμωρο πως αυτοί που ξιφουλκούν εναντίον της Τουρκικής επιρροής στην Θράκη είναι οι ίδιοι που έφεραν την Ζιρατ στην Κομοτηνή. Μάλλον θα ήταν αποτέλεσμα της εμπειρίας και των μεγάλων γνωριμιών που έχουν. Γελοίο αλλά αληθινό.

Δεύτερο κράτος που ενδιαφέρεται για τον έλεγχο της Θράκης η Ρωσία.  Διακαής της πόθος η μεταφορά του οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα , ο έλεγχος όλης της Βαλκανικής μέσω του ορθόδοξου τόξου του οποίου θα ηγείται , καθώς και η εξασφάλιση του Ελλησπόντου μια που από εκεί περνά ο κύριος όγκος των προϊόντων και των εφοδίων της μέσω πλοίων. Να σημειώσω πως έλεγχος της Βαλκανικής σημαίνει αυτομάτως και έλεγχο όλων των ενεργειακών αγωγών που κατευθύνονται στην Ευρώπη από την Ασία. Η Ρωσία διαθέτει ισχυρά ερείσματα στη Θράκη λόγω της φιλικής προς αυτήν κοινότητας των παλιννοστούντων ομογενών μας, καθώς και μέσω της εκκλησίας και ιδίως των προφητειών περί ξανθού γένους. Επίσης είναι ισχυροί οι δεσμοί της με ακροδεξιές οργανώσεις και ιδιαιτέρως με την Χρυσή Αυγή.

Από το παιχνίδι ελέγχου της Θράκης δεν λείπει φυσικά ούτε η Γερμανία η οποία ναι μεν δεν διαθέτει ούτε το παραμικρό λαϊκό έρεισμα στην Θράκη, όμως διαθέτει μια πλειάδα πολιτικών οι οποίοι και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της. Ως ηγέτιδα δύναμη της Ε.Ε. φυσικό είναι να θέλει με κάθε τρόπο να ελέγχει η ίδια τους ενεργειακούς αγωγούς που κατευθύνονται στην Ευρώπη…χρησιμοποιώντας όμως πολιτικές αντίθετες με τα συμφέροντα της Ελλάδος και φίλα κείμενες τόσο προς Τουρκία όσο και προς Ρωσία.

Ας πάμε  τώρα και στην τελευταία χώρα …δηλαδή τις ΗΠΑ…που βάσει της συνθήκης της Γιάλτας είναι η προστάτιδα δύναμη της Ελλάδος.

Δυστυχώς την περίοδο της κόντρας της του ψυχρού πολέμου έκανε μεγάλα λάθη που έπληξαν την χώρα μας…ενώ την περίοδο της εφεύρεσης της παγκοσμιοποίησης από τον Κλιντον, παρέδωσε τον έλεγχο της Ελλάδος στην Γερμανία. Η άνοδος του Τραμπ όμως άλλαξε άρδην την κατάσταση , οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ξαναπαίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, με την πρώτη τους κίνηση να οχυρώσουν τα βαλκάνια…Το λιμάνι και η στρατιωτική βάση της Αλεξανδρούπολης ήταν η πρώτη τους κίνηση σε όφελος της Θράκης…η δεύτερη όμως κίνηση για τον έλεγχο των Βαλκανίων  ατύχησε να πέσει πάνω στην ανικανότητα της Ελληνικής κυβέρνησης…η οποία παρέδωσε γη και ύδωρ στους Σκοπιανούς άνευ λόγου και αιτίας( παρά μόνο για λόγους δικιάς της ιδεοληψίας)…αφού όπως φάνηκε ολοκάθαρα οι Σκοπιανοί βουλευτές θα ψήφιζαν τα πάντα…και από ότι λέγεται ήταν πολλά τα χρήματα…έτσι κι αλλιώς στην πλειοψηφία τους ήταν Αλβανικής καταγωγής και καμία σκασίλα δεν είχαν για το όνομα. Ενώ σύντομα ακολουθεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ του τελευταίου μη ενταγμένου ορθόδοξου κράτους δηλαδή της Σερβίας η οποία αποτελούσε και τον τελευταίο σύμμαχο της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

Αυτά ως εισαγωγή….

Είδατε; Ήμουν λιγόλογος

Ας πάμε στο θέμα της αλλαγής του άσπρου σε μαύρο όμως.

Πριν μια βδομάδα ο Αμερικανός και ο Ρώσος πρόξενος επισκέφτηκαν σχεδόν ταυτόχρονα την Θράκη…

Γιατί άραγε; Τι συνεννοήσεις έκαναν και με ποιους;

Η είδηση δεν βγήκε από τον Ρώσο Πρόξενο …αλλά από τον αμερικανό…ο οποίος συναντήθηκε με την Σαμπιχά Σουλεϊμάν η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνίδα Μουσουλμάνα Ρομά…την Εμινέ Μπουρουτζή που αυτοπροσδορίζεται ως Πομάκα και η οποία είχε πει πριν λίγα χρόνια στην συνοδο των Βρυξελλών για τις μειονότητες : «είμαι εκπρόσωπος του Πομακικού συλλόγου που δημιουργήθηκε στην Ξάνθη της ελληνικής Θράκης πριν από έναν περίπου χρόνο. Ανήκω και εγώ κατεξοχήν στις αγνοημένες μειονότητες της Ελλάδας, για τις οποίες γίνεται η σημερινή συζήτηση. Όπως ίσως γνωρίζετε, η γλώσσα που μιλάμε δεν έχει καμία σχέση με την τουρκική και, δυστυχώς, δεν διδάσκεται επίσημα. Παλιές συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, την εποχή του ψυχρού πολέμου, μας υποχρέωσαν να διδασκόμαστε την τουρκική, εξίσου με την ελληνική, στα σχολεία μας» και συνέχισε «Και για τις απειλές που υφίσταμαι αλλά και από τις απερίφραστες απειλές που δέχομαι από ανθρώπους του Τουρκικού προξενείου και των οργάνων του στην Θράκη. Ελπίζω η έκφραση “kόltόrel etkileώim”, που στα αγγλικά το μεταφράζετε εσείς, οι διοργανωτές, ως acculturation και στα τουρκικά σημαίνει αυτολεξεί πολιτισμική διάδραση (cultural reciprocal influence/interaction) να μην σημαίνει την με βία και απειλές ένταξή μας στην ομάδα των ατόμων με τουρκική συνείδηση, οι οποίοι, χωρίς να είναι περισσότεροι από εμάς, έχουν όμως την δύναμη, το χρήμα και τον μηχανισμό για να εκβιάσουν την ένταξή μας στο «μεγάλο κοπάδι» της τουρκικής εθνικής ιδέας.»

Και με ποιόν άλλον συναντήθηκε ο αμερικανός πρέσβης;  Τον τοποτηρητή της Μουφτείας Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ  που είναι γνώριμος του τουρκικού προξενείου μιας και το 2012, τους είχε μηνύσει για για ξεκάθαρη παρέμβαση στην Θράκη και στην Eλληνική εσωτερική πολιτική έπειτα από τον διωγμό και την τρομοκράτηση ενός Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης).

 

Οποία έκπληξη όμως, δήθεν πατριωτικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αρθρογραφούν για τις επισκέψεις του αμερικανού προξένου στην Θράκη το 2014…δηλαδή επί προεδρίας Ομπάμα …που όπως σας πληροφόρησα στον πρόλογό μου οι ΗΠΑ έπαιζαν διακοσμητικό ρόλο στα βαλκάνια αφήνοντας τον έλεγχο στην Γερμανία.

Δυστυχώς στο μόνο συμπέρασμα που μπορώ να καταλήξω είναι πως ή κάποια προβοκάτσια ετοιμάζεται στην Θράκη…και προετοιμάζεται η κοινή γνώμη για την υπόδειξη του ενόχου ή όλα αυτά έχουν σχέση με τις εκλογές στην περιφέρεια ΑΜΘ

Εύχομαι να συμβαίνει το δεύτερο.

 

Δ.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας