ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά δωρεάν, ομαδικών συναντήσεων, στο πλαίσιο του έργου «Σχολές Γονέων».
Εδώ και καιρό η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης, αναλαμβάνει την διενέργεια των εξωδικαστικών συμβιβασμών με πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, όσων καταναλωτών επιθυμούν να ενταχθούν στο νόμο 3869/2010, για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία της υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, και ερχόμενοι σε επαφή με μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας , παρατηρήθηκαν ψυχολογικές, κοινωνικές και ψυχικές επιπτώσεις της υπερχρέωσης σε καταναλωτές που την έχουν υποστεί ως κυρίαρχη κατάσταση της ζωής τους. Όλα αυτά οδηγούν τα άτομα σε τέλμα. Σκεπτόμενοι λοιπόν, τα παραπάνω και έχοντας πάντα ως γνώμονα και αρχή την προσφορά στον πολίτη- καταναλωτή, πρόκειται να δημιουργηθούν ομάδες-αυτοβοήθειας με σκοπό την ψυχική, σωματική και πνευματική ανάταση του πληθυσμού. Εξυπηρετούμενοι- μέλη της ένωσης που μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά είναι:
– Κακοποιημένες Γυναίκες ( Ψυχολογική, λεκτική, σωματική βία)
– Άνεργοι
– Γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους ( Μονογονεικές οικογένειες)
– Υπερχρεωμένοι καταναλωτές
Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα σε ώρα και μέρα που θα συναποφασιστεί με τα μέλη. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στις ομάδες να επικοινωνήσουν με την Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης στο τηλέφωνο: 2531035222.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας