Ψηφίστε μας….αλλά τινάξαμε τον μπάνγκα του δήμου στον αέρα

Τελικά αυτό που συμβαίνει στη ΔΕΥΑΚ ξεπερνά κάθε λογική. Τέτοιου μεγέθους κακοδιαχείρηση μας παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες.

Και εντάξει βρε παιδί μου…ξόδευες λεφτά από εδώ και από εκεί …όλοι στο δήμο το ήξεραν και κανείς δεν είπε…βρε τι κάνετε εκεί; Σε λίγο θα μας κυνηγάνε οι πιστωτές και τι θα λέμε στον κόσμο …μια που έχουμε και εκλογές μπροστά μας.

Κι όμως αρκετοί το είπαν….από τον δήμο εννοώ…αλλά έπαιρναν “αποστομωτική” απάντηση…θα κάνουμε προσλήψεις για να κερδίσουμε ψήφους …θα τραβήξουμε την δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων για μετά τις εκλογές (που το είχαν πετύχει ως προς το θέμα του ελέγχου των οικονομικών της επιχείρησης από τους ορκωτούς λογιστές) θα δώσουμε από εδώ θα δώσουμε από εκεί…θα κερδίσουμε τις εκλογές….και μετά έχει ο θεός…και να αποκαλυφθούν όλα έτσι κι αλλιώς εμείς θα διοικούμε…οπότε όλα καλά.

Ούτε η παραμικρή σκέψη να γίνει κάποια ρύθμιση…να μπουν μερικά ποσά στους πιστωτές…να γίνει κάποια διευθέτηση τέλος πάντων πριν σκάσουν τα κανόνια. Και αυτό της ΔΕΗ είναι μόνο το ένα από αυτά …αφού χρωστούμενα υπάρχουν πάμπολλα που τα κρατούν κρυφά( Το μόνο που βλέπουμε – κι εκείνο από έγγραφα της Διαύγειας είναι οι παραστάσεις του δικηγόρου της επιχείρησης σε δικαστήρια, προκειμένου διαταγές πληρωμής προμηθευτών να πάρουν αναβολή. Χώρια φυσικά που δεν πληρώνονται ούτε τα δάνεια του Τ.Π.Δ. απο την ΔΕΥΑΚ , με συνέπεια μόνο φέτος  ο δήμος Κομοτηνής που μπήκε ως εγγυητής να πληρώσει 375.000 ευρώ από κατάπτωση εγγυήσεων.

Και ρωτώ…πότε θα μάθουμε πόσο είναι το συνολικό χρέος της ΔΕΥΑΚ; Δυστυχώς θα το μάθουμε στην καλύτερη περίπτωση την νέα χρονιά. Και μέχρι τότε τι θα γίνει; Θα καθίσουμε να βλέπουμε μια δημοτική επιχείρηση να βουλιάζει;

Ο δήμαρχος δεν πρέπει να αλλάξει άμεσα την διοίκηση της; Το χρωστά και στην πόλη του αλλά και στην υστεροφημία του.

Γιατί πλέον η ελπίδα να μαθευτούν όλα μετά τις εκλογές έχει σβήσει.

Και να δείτε πως θα γίνουμε και πάλι θέμα στα δελτία ειδήσεων….δημοτική επιχείρηση χρωστούσε τα μαλλιοκέφαλα της ….αλλά έκανε προσλήψεις διοικητικού προσωπικού…

Θυμάμαι την περιβόητη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου των αρχών Ιουλίου… όπου στην θυελλώδη τότε συνεδρίαση (εξ αιτίας της προσκόμισης ψευδών στοιχείων εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ , όπως υποστήριζε τότε η αντιπολίτευση) είχε παρέμβει προσωπικά ο δήμαρχος και είχε δεσμευθεί πως όλα τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν μέχρι τέλος Ιουλίου.

Όλοι είχαν φύγει ικανοποιημένοι τότε…μέχρι που άρχισε να τους στριφογυρνά στο μυαλό  η ιδέα…πως τα στοιχεία θα δοθούν στην δημοσιότητα τον Ιούλιο του 2024 και όχι τον Ιούλιο του 2023. Και πράγματι εκεί πήγαινε το πράγμα.

Ώσπου ήρθε η αποκεντρωμένη διοίκηση της ΑΜΘ και μισοάνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Κρίμα γιατί 10 χρόνια μαζέματος των οικονομικών του δήμου από την διοίκηση Πετρίδη πήγαν στράφι…και τώρα ξέρετε έναν από τους λόγους της αντιπαλότητας Πετρίδη-Γκαράνη…αν υπάρχουν και άλλοι ,σε άλλες επιχειρήσεις και αντιδημαρχίες.

Ουδείς ξέρει τι θα γίνει από εδώ και πέρα ….εκτός από το αυτονόητο…διοίκηση και αντιπολίτευση του δήμου να βάλουν πλάτη να σωθεί η επιχείρηση.

Επίσης αναμένονται οι απαντήσεις εκ μέρους του δημάρχου και τις διοίκησης…αν και νομίζω πως τις ξέρω ήδη. Αυξήθηκαν υπέρμετρα το τελευταίο διάστημα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε.  Ωραία δικαιολογία για κάποιον που αρνείται να δει το τι επέλεγε να πληρώσει η ΔΕΥΑΚ και το τι όχι. Λεφτά υπήρχαν…τώρα δεν υπάρχουν.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας