Χριστούγεννα και έρωτας..ή χριστούγεννα και μελαγχολία;;

Σιγά σιγά αρχίζουμε και μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του χρόνου παγκοσμίως πλησιάζει και ποικίλα αισθήματα κυριαρχούν. Τα Χριστούγεννα είναι μία αρκετά εμπορική γιορτή (στολίδια, λαμπάκια, γλυκά , ταξίδια κλπ..) και ανάμεσα στα υλικά αγαθά έχει εμπορευματοποιηθεί και ο έρωτας. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μέρες αγάπης χαράς προσφοράς και γενικότερα για μέρες όπου το εγώ μας οφείλει να μπει σε μια δεύτερη μοίρα και να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Όμως έχει δοθεί ένα λάθος νόημα σε όλο αυτό. Είναι πολύ πιο χρήσιμο να κάνουμε πράξεις που θα κάνουν τους συνανθρώπους μας ευτυχισμένους, να τους δώσουμε μία χείρα βοηθείας παρά να στολίσουμε το σπίτι μας με τα πιο λαμπερά λαμπάκια για παράδειγμα. Να βοηθήσουμε γενικότερα όσους μας έχουν ανάγκη και όσο περισσότερο μπορούμε με αυταπάρνηση γιατί αυτό είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Πάμε όμως και στα δικά μας τώρα. Τι γίνεται με τον χριστουγεννιάτικο έρωτα , με τα ερωτευμένα ζευγαράκια και τις απότομες και ακραίες ( κατά τη γνώμη μου) εκδηλώσεις αγάπης , ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου;; Όπως ήδη είπαμε ως ένα σημείο είναι και  θεωρείται φυσιολογικό, να θέλεις να περπατήσεις αγκαλιά με το σύντροφό σου σε ένα χιονισμένο τοπίο, να κάτσετε μπροστά από το τζάκι σας να ανταλλάξετε χριστουγεννιάτικα δώρα και λόγια αγάπης.. Για ποιο λόγο όμως να δείξεις την αγάπη σου και την προσοχή σου αποκλειστικά αυτή την περίοδο του χρόνου;; Είναι σαν να κάνουμε λόγο για τη γιορτή του αγίου Βαλεντίνου (εμπορικότατη γιορτή και πάλι). Η αγάπη ο έρωτας η τρέλα η ενέργεια και όλα τα θετικά συναισθήματα υπάρχουν για  να βγαίνουν στην επιφάνεια καθημερινά, υπάρχουν για να δίνουν τροφή στον άνθρωπο που είναι η εναρκτήρια πηγή ζωής τους. Ποτέ μην αφήνετε λοιπόν για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα και μην περιμένετε αφορμές ”επίσημες. Αφορμές υπάρχουν καθημερινά.. μια γλυκιά καλημέρα , ένα χαμόγελο αρκούν, γιατί η ζωή μας είναι πολύ μικρή ήδη για να τη ζούμε ανεπαρκώς.

Συμπέρασμα λοιπόν, η χριστουγεννιάτικη μελαγχολία(όπως αναφέρεται και στον τίτλο) δεν έχει χώρο ύπαρξης σε μια τόσο φωτεινή γιορτή, όποιος και να είναι ο λόγος που κρύβεται από πίσω, δεν πρέπει να τον αφήνουμε να επισκιάζει όλη αυτή την αγάπη που πλημμυρίζει τις καρδιές μας και να δείχνουμε αυτή την αγάπη έμπρακτα , όχι μόνο στο ταίρι μας, ως ”ερωτική” γιορτή αλλά και όλο τον κόσμο που γιορτάζει μαζί μας αυτό το θείο γεγονός.. !

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας