Χαμόγελο του Παιδιού: Για τα παιδιά η πανδημία αποτελεί ένα δράμα – Αυξήθηκε κατά 40,9% η βία εις βάρος τους

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία, από το «Χαμόγελο του Παιδιού», για τις επιπτώσεις της πανδημίας, σε βάρος της ψυχοσύνθεσης των παιδιών.

Σύμφωνα με αυτά, αυξήθηκε κατακόρυφα το ποσοστό των παιδιών που χρειάστηκε τη βοήθεια του Οργανισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι καταγγελίες για περιστατικά βίας και κακοποίησης αυξήθηκαν κατά 40,9%.

Όπως δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στην εκπομπή SocialNet του Action24, από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία στη χώρα μας περισσότερα από 21.000 παιδιά και οικογένειες χρειάστηκαν στήριξη.

«Για τα παιδιά η Covid-19 αποτελεί ένα δράμα με πολλές επιπτώσεις, τόσο στην ψυχοσύνθεση του παιδιού όσο και της οικογένειάς του. Στο διάστημα αυτό αυξήθηκαν κατά 72,8% τα παιδιά που παρακολούθησε το πολυϊατρείο, κατά 25.9% τα παιδιά με προβλήματα υγείας, ενώ το ποσοστό των παιδιών και των οικογενειών που αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης αυξήθηκε κατά 45,5%. Μέχρι τώρα έχουμε στηρίξει 21.000 παιδιά και οικογένειες», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Συγκλονιστική είναι και η αύξηση των περιστατικών βίας και κακοποίησης. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, οι ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 40.9%.

«Έχει αυξηθεί η βία. Παιδιά εκδηλώνουν τάσεις αυτοκτονίας, άλλα παιδιά χτυπάνε χωρίς λόγο συνομήλικούς τους στις πλατείες ενώ η ένταση προκαλεί θυμό», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής  πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρθηκε και στη δημιουργία από τον Οργανισμό της Smile Academy, μίας Ακαδημίας με φυσική και ψηφιακή παρουσία, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων, στάσεων ζωής και συνηθειών και απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας