Φόρος τιμής από τους μαθητές της Κομοτηνής

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηρώον της πόλης  με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και απόδοση φόρου τιμής από τους μαθητές των σχολείων της Κομοτηνής, αλλά και από τα τμήματα προσκόπων. Παρευρέθηκαν αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, ο Τοποτηρητής Μουφτείας Κομοτηνής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ και εκπρόσωπος του Δημάρχου, κ. Γιάννης Γκαράνης, οι Διευθυντές της Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Μακρυγιάννης Στέφανος, κ.α.

Η Διευθύντρια Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου, μετά το πέρας της τελετής δήλωσε: “Είναι ημέρα μνήμης εθνικού και προσωπικού αναστοχασμού, μνήμης όχι μόνο της απάντησης που δόθηκε 78 χρόνια πριν, αλλά και του αγώνα του Έθνους για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία και την Ειρήνη”. 

Ο Διευθυντής Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Κωνσταντινίδης Μαρίνος, τόνισε: “Ημέρα εορτασμού όπου οι Έλληνες γράφοντας ακόμα μια λαμπρή σελίδα στην ιστορική εποποιία μας επιδεικνύοντας τεράστιο θάρρος και ανδρεία αντιτάχθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό”. 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι τρεις Ιεράρχες”, κ. Μακρυγιάννης Στέφανος, υπογράμμισε στις δηλώσεις του: “Τα σημερινά παιδιά έτσι να υπερασπίζουν τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όπως οι ήρωες του ΄40”. 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας