Φωτιά το ηλιέλαιο στο δήμο Κομοτηνής…. έφτασε τα 5,50 ευρώ χωρίς ΦΠΑ???

Όπως κάθε μέρα μπήκα στην ιστοσελίδα του δήμου Κομοτηνής για να δώ αν φιλοτιμήθηκαν να την διορθώσουν…αλλά τζάμπα κόπος…. δεν έκαναν τίποτα.

Όμως μου τράβηξαν την προσοχή δυο αναρτημένοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί για τα έτη 2024 και 2025 για προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείου  αξίας 143.000 ,και Κάλυψη Εκτάκτων Αναγκών Απόρων σε Τρόφιμα και Είδη αξίας 74.000.

Ε λέω θα τους περισσεύουν χρήματα και είπαν να κλείσουν από τώρα τα προϊόντα γιατί ο πληθωρισμός στις τιμές θα τις ανεβάσει.

Έριξα και μια ενδεικτική ματιά στις τιμές που κοστολογεί ο δήμος μας τα προϊόντα που αναζητεί. Στα αναλώσιμα και χαρτικά δεν έχω εικόνα που κυμαίνονται οι τιμές στο εμπόριο…αλλά μου φάνηκαν φυσιολογικές.

Όλα καλά λέω…άλλα ας ρίξω και μια ματιά στον κατάλογο με τα τρόφιμα….εντάξει λίγο τσιμπημένες οι τιμές αλλά δεν ήταν και κάτι φοβερό ώστε να μπορώ να πω κάτι.

Ώσπου το μάτι μου έπεσε στο ηλιέλαιο με ενδεικτική τιμή 5,50 χωρίς το ΦΠΑ .

Μα πως ? εδώ και 3 μήνες το αγοράζω από το μάρκετ από 1,80 ως 2,20 με το ΦΠΑ.

Γύρω στα 4- 5 ευρώ είχε πέρυσι το καλοκαίρι που είχε σταματήσει η τροφοδοσία του από την Ουκρανία…αλλά το 2023 ομαλοποιήθηκε η αγορά.

Οπότε ή ο συντάκτης των τιμών του δήμου δεν έχει ενημερωθεί για το τι συμβαίνει στην αγορά ή έκανε τυπογραφικό λάθος …που δεν το πρόσεξε κανένας (μόνο εγώ άραγε?) ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Μα τι να συμβεί; Ηλεκτρονικός μειοδοτικός διαγωνισμός είναι… όλο και κάποιος που θα συμμετέχει θα βάλει υποθέτω την πραγματική τιμή.

Τωρα βέβαια δεν συζητάμε για μεγάλα ποσά αφού όλος το τζερεμές για το ηλιέλαιο είναι 7.500 ευρω.

Απλα το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν κάποιος προμηθευτής ήθελε να ξεσκαρτάρει το ηλιέλαιο του στην τιμή που του κόστιζε.

Να όπως στην περίπτωση …που εδώ στη Ροδόπη θέλαμε να μοιράσουμε τοπικά λουκούμια σε κάποια εκδήλωση και δεν βρίσκαμε. Ευτυχώς που κάποιο σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη …έτυχε να έχει λουκούμια και μας έβγαλε από την δύσκολη θέση.

Ούτε βέβαια λουκούμια Ροδόπης ήταν …ούτε η τιμή τους ήταν λογική….ούτε βεβαίως είχε ρωτηθεί κάποιος από τους Ροδοπίτες παρασκευαστές λουκουμιών αν είχαν λουκούμια για διάθεση.

Αχ αυτή η Θεσσαλονίκη και τα Μαρκετ της

 

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας