Φτάσαμε και φέτος στο θαύμα του Αγίου Φωτός

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με ταπείνωση η τελετή του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεοφίλου Γ΄.

Όπως παρακολουθήσαμε και από τις τηλεοπτικές οθόνες, ο χώρος του ναού γύρω από το κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου κατακλύστηκε από πιστούς, χριστιανούς αλλά και άλλων δογμάτων, οι οποίοι με αγωνία και λαμπάδες στα χέρια περίμεναν το μεγάλο θαύμα, την έλευση του Παναγίου Φωτός.

Ο Ελληνοορθόδοξος Πατριάρχης εξήλθε με το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στις 14.18, ώρα Ελλάδος, και από εκεί ξεκίνησε η άφιξη του Αγίου Φωτός στον κόσμο, αλλά και οι αεροπορικές πτήσεις για την παράδοση του Αγίου Φωτός.

Η πομπή ξεκίνησε από το εσωτερικό του ναού και, αφού έκανε τρεις γύρους από τον Πανάγιο Τάφο, ο Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό για να προσευχηθεί και να ξεχειλίσει για ακόμη μια φορά το Άγιο Φως!!!

Η τέλεσή της αποτελεί προνόμιο του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων που επαναλαμβάνεται κάθε Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι στη λειτουργία της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού. Την παρακολουθούν χριστιανοί από όλα τα δόγματα αλλά και αλλόθρησκοι.

Η τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται στις 12 η ώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και αποτελείται από τρία στάδια: Λιτανεία, Την είσοδο του Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο και Τις προσευχές του Πατριάρχη για τον αγιασμό και λήψη του Αγίου Φωτός.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη στις 20:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας