Υποβαθμίζεται το κέντρο υγείας Σαπών καταγγέλλουν οι ιατροί του

Η κατρακύλα και η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας δεν έχει τελειωμό. Σας ενημερώνουμε ότι τη στιγμή που στο Κέντρο Υγείας τα κενά σε προσωπικό είναι μεγάλα, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, με απόφασή του στις 24/03/2017, μετακινεί ιατρικό προσωπικό για κάλυψη εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. Οφείλουμε ως γιατροί του Κέντρου Υγείας να ενημερώσουμε το λαό της περιοχής ότι η παραπάνω απόσπαση γιατρού θα οδηγήσει την κατάσταση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας σε οριακό σημείο, με αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς στο Κέντρο Υγείας.

Βάσει της απόφασης της γενικής συνέλευσή μας (Τετάρτη 5 Απριλίου 2017) οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαπών:

Καλούμε το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να σταματήσει εδώ και τώρα τις αποσπάσεις γιατρών του Κέντρου Υγείας στη Σαμοθράκη και δηλώνουμε ότι παλεύουμε να μη γίνει καμία παραπέρα αποδυνάμωση της στελέχωσης του προσωπικού του κέντρου υγείας, καμία μείωση του αριθμού των γιατρών που εφημερεύουν.
Δηλώνουμε ότι συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν θα γίνουμε. Να αναλάβει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια στο ακέραιο την ευθύνη για οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει από έλλειψη γιατρών.
Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, στους τοπικούς φορείς αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ, με σκοπό την παρουσίαση της αλήθειας, η οποία ελπίζουμε να σταθεί σανίδα σωτηρίας του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας, ζητώντας από τη διοίκηση του Δήμου και τους τοπικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό μας στο δίκαιο αγώνα μας, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για την τραγικότητα των καταστάσεων.

Σάπες, Παρασκευή 6 Απριλίου 2017
Επιτροπή
Ιατρών Κέντρου Υγείας
Σαπών Ροδόπης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας